En lillasyster.....

Idag fyller min söta lillasyster 22 år ♥

Den mannen som jag anser är min pappa, han som alltid har ställt upp för mig , funnits där närsomhelst jag behövt honom, han som bryr sig om mig och ger mig villkorslös kärlek är inte min pappa på pappret. Jag har ingen som helst kontakt med min biologiska far, har inte haft det sen liten och har inget behov av det.

En sak jag vetat i många år är att jag har två halvsyskon, en lillebror och en lillasyster. Jag har följt dom genom åren men aldrig tagit kontakt eftersom jag inte visste om dom visste om oss eller hur dom skulle ta det om dom fick veta.
För drygt ett år sedan kom det fram till min syster genom min kusin på facebook och sen dess har vi haft kontakt via mail och msn.
I julas träffades jag henne för första gången. Gulligare och sötare lillasyster får man leta efter, hon är helt underbar. Jag är så glad att hon äntligen finns i mitt liv och jag hoppas hon alltid kommer att göra det.

Så grattis lillasyster på din födelsedag!

Vårrensning!

Nu har vårkänslorna blossat upp rejält och vi rensar, slänger och grejar på för fullt. Det är något speciellt med våren, alla intryck och känslor som väller fram efter en lång vinter. Helt underbart!
Inte helt lätt med en sjuk Vilda som har fått magknip av penicillinet och bara vill kramas heela tiden, mest mysigt men mindre effektivt ;) 

Alla vinterkläder är numera på vinden och vår och sommarkläder har hängts fram. Ett stort lass med skräp, löv, kvistar och grenar har körts till Kronan och all sortering är slängd. Jag är typ sämst på att gå med sortering regelbundet och samlar gärna i garaget tills Fredrik får nog. Kanske att jag ska börja lyssna på Fredriks plan om att vi borde gå oftare....

Gick igenom en låda idag med gamla leksaker och hitta den här....


Nästan 11 år gammal och symaskinskörkort. Det är inget man skulle kunna tro idag då min symaskin är väldigt dåligt använd numera men kul med en nostalgitripp :)

Nu längtar jag enormt mycket efter mina föräldrar som kommer upp i slutet av juni och stannar hela 4 veckor. Detta börjar bli en tradition hos oss och vi ser fram emot den varje år. Helt galet egentligen då 4 veckor är väldigt länge men på nått sätt funkar det perfekt. Pappa och Fredrik älskar att snickra och bygga så dom är helnöjda, min mamma sprudlar av ideér om saker som ska göras och är grym på att få det gjort och sen umgås dom nonstop med sina barnbarn som dom träffar alldeles för sällan. Enligt dom är det inte mitt fel utan Fredriks fel eftersom han lurade upp mig ;)

Ikväll har jag tänkt höja upp och sätta tillbaka gardinstången i köket och få upp ett par vita gardiner våren till ära. Sen är det bara en blomma på fönsterbrädan som saknas innan det känns färdigt men det blir en annan dag!
 


Idag är en underbar dag!

Idag är dagen då våran Saga blev friskförklarad för sin hjärtåkomma hon fick som följd av att hon låg i ECMO när hon var nyfödd. Idag är dagen då vi äntligen slipper oroa oss över att hon en dag skulle visa tecken på att hennes klaff inte fungerade längre och behöva operation.
Idag är en alldeles underbar dag för våran tjej överlevde och blev frisk....♥

Påsken...

..blev inte riktigt som vi tänkt men blev jättebra tillslut ändå.

Själva påskafton mös vi bara på när jag och Vilda kommit hem. Vi grilla fläskfilé och gjorde ungstekt vitlökspotatis med beasås, till efterätt åt vi päronhalvor och grädde. Ingen tradionell påskmat och inget tradionellt firande förutom påskägget då som va fyllt med massa popcorn ;)
Igår va det tänkt att vi skulle på middag hos Fredriks mamma men under rådande omständigheter kom hon till oss och tog med sig all mat. Min underbart snälla svärmor :)

Mellan Vildas vilningar har resten av familjen hållt sig utomhus i det fina soliga vädret. Såå tråkigt att sitta inne med sjukt barn när solen strålar och så himla varm det har varit också. Men men, snart är lillbebisen frisk och då ska vi hålla oss borta från allt som har med sjuka att göra väldigt länge!


Lillsötisen på sjukhuset♥


Just nu känns det som att det är mer sand i gräsmattan än det är i sandlådan men försök få en envis 2 åring att sluta sprätta sand :)


Saga sitter och spanar efter bilar på kvarteret.

Idag fick vi lite efterlängtat besök av familjen Fennhagen, minus Magnus som va iväg på jobb. Våra planer att fira påsk kunde vi fetglömma när Vilda fick lunginflammation och Noah drog till med en magsjuka så det tog vi igen med en fika idag.


Julia och Ella är för söta :)

Äntligen hemma!

Dom här senaste veckorna har varit helt crazy med en massa sjukdomar som avlöst den ena från den andra i familjen. För att avsluta med en smäll drog lillVilda till med en lunginflammation, inte helt lyckad tajming så här till påsk och allt men huvudsaken är att vi blir friska. 

Vi blev inlagda på barn sent igår kväll efter en heldag på akuten med prover och röntgen. Både jag och Vilda var helt slut efter allt detta men var först tvugna att åka hem en sväng för att fixa med mat och kläder innan vi åkte tillbaka och sov.
Efter ronden idag kunde dom inte förstå hur min supertappra lilla gladskit orkar vara så där oförskämt glad, busig och med över huvudtaget. Hon har nog ärvt sin systers envishet och då är hon en liten survivor hon med. Med det sagt fick vi lov att åka hem om vi ville och fortsätta medicineringen hemma och inte fan tacka vi nej till det :)

Hemma väntade världens bästa Saga och världens underbaraste man på oss, gud vad jag älskar er♥ och vad jag har saknat er. Påskafton blev inte riktigt som vi planerat men vad gör väl det.....
Nu ska jag krypa ner i sängen till min Fredrik och bara njuta av att vi är hemma tillsammans igen!




Påskshopping

Tur att man kan fynda hemifrån när man är sjuk ;)


LillVildas nya skaloverall 50% rea, som hittat!


Bild lånad från www.polarnopyret.se




Oh my lord

I lördags kväll börja jag känna av lite halsont, tryckande huvudvärk och frossa så jag tog en varm dusch och gick och la mig ganska tidigt. Jag vaknade upp söndag morgon med hög feber och världens halsont, så ont i halsen att jag inte kunde svälja än mindre prata. Under hela den dagen fick jag tvinga i mig 2 ost mackor utan kanter som jag svalde ner med pepsi, jag höll på att dö...
Ni som känner mig vet att jag är väldigt "tyck synd om mig hundögon stuket" när jag är sjuk men det här var nåt helt annat, sen att vara tyst är inte riktigt min grej ;)

På måndagen ringde Fredrik till Hermelinen och fixa en tid då det bara blev värre under natten. Vilda vakna upp med nästan 40 i feber igen och hosta så jag tog med henne också. Undrar vad det är för skitsjuka som går i våran familj??
Märkte att det va ganska svårt ute i världen när man inte kan prata. Anmälan i receptionen fick jag skriva ner på en lapp och sen när läkaren ropa upp mitt namn stod jag och räckte upp handen medans jag tog av Vilda kläderna. Han såg mig inte så till slut sa någon annan som vänta att jag tror det är hon och peka på mig :) Tack för hjälpen! 
Kraftig halsinfektion med penicillinkur och inget pratande blev jag hemskickad med.... Peace a cake när man har småbarn ;)

När jag låg på soffan den kvällen kom Saga och ville få med mig in i hennes rum. Kom mamma, kom kom! Jag viskade till henne att mamma sjuk, har ont i halsen. Då böjde sig min lilla älskling fram och blåste på min hals och sa nu mamma, kom! Tänk vad söta och förstående dom små kan vara :)
Mindre förstående fast lika söt var hon dagen efter när jag försökte visa henne att så fick man minsann inte göra med Vilda, utan att säga det då. Hon bara titta och undra vad jag grimasera om, hahaha. Hon var inte det minsta intresserad av vad jag försökte få fram. Men men, tur att pappa hade rösten kvar och kunde förklara.


Utslagen liten feberkrigare som somnat i pappas knä.

Medans jag och Vilda har varit sjuka och legat och sovit mest hela tiden har Saga och F varit ute på massa cykeläventyr. Hon har en hel del energi att göra av med min lilla busunge och bästa sättet att få utlopp för den är ju ute i det fina vårvädret :)


Stönig, stönigare och Saga

Om det fanns ett pris för stönighet skulle Saga vinna det lätt, iallafall nu. Den ena medicinen hon tar för sin förkylningsastma gör att hon blir ett känslomässigt monster, en bergodalbana av känslor som exploderar när man minst anar det. Inte helt lätt för lilltjejen att förstå och inte helt lätt som förälder att handskas med.
Det positiva är att medicinen hjälper, hostan är nästintill borta och hon sover gott om nätterna igen så det är ju bra.

Igår gick hela familjen på promenad i solen. En lite lagom tripp runt kolonilotterna och förbi alla djuren på Miljögården blev det innan vi knata tillbaka hem för ett mellanmål.


Saga tyckte kaninerna va väldigt roliga att titta på. Tog ett tag innan hon såg dom, gömda under massa gräs och hö :)


Saga tog med pappa för att kolla in fåren.

Vi invigde syskonvagnen med båda sitsarna, Saga över och Vilda under... Är ju lite trixit det där med att vagnen lätt blir övertung när syskonet som sitter över hoppar ur, vill som falla bakåt men vi ska prova att lägga en tyngd i korgen under och se om det hjälper.


Spelade ingen roll för lillVilda att hon fick flytta till sitsen under, hon somnade lika skönt där ;)


Säg mamma!

Igår sa lillVilda sitt första ord och självklart valde hon att säga det bästa av dom alla. MAMMA.... :)


Mammas lilla bustjej♥

Vildisen vet exakt när hon ska använda sitt nylärda ord och det är när jag går för långt bort enligt henne och det är dags att komma tillbaka. Helst ska jag plocka upp henne också men hon kan nöja sig med att ha mig nära ;)
Jag döljer inte min glädje för F precis utan påpekar det mest hela tiden att hon minsann sa mamma först, inte så moget men väldigt kul....


Bvc, läkarbesök och sjukstuga!

Igår va vi in hela familjen till Hermelinens VC. Vilda och Saga skulle till doktor Göran för deras hosta och Vildas 6 månaders kontroll och sen skulle lillknubbas få en vikt och längd på bvc. Som vanligt när jag är i god tid är det antingen fel dag eller fel tid och så även denna gång... Det va inte lika illa som sist då jag va 4 dagar för tidigt utan nu va det bara 1 timma men vi fick komma in tidigare.... 

Vilda 6 månader
Vikt: 8840 gram
Längd: 66 cm
Huvudomfång: 42

Hade tänkt att jämföra med Sagas 6 månaders tillväxt men hitta inte hennes bok.

Saga fick 2 inhalatorer för sin hostan, hon har trånga luftvägar som blir värre vid ansträgning. En är för att vidga luftvägarna och en för att dämpa och förhindra inflammation i luftvägarna. Hon ska ta detta morgon/kväll i en månads tid + vid behov sen tror jag vi skulle göra ett uppehåll för att då kunna uteslut astma eller inte. Har ju blivit så mycket bättre på bara en dag men det är vääldigt svårt att få en 2 åring att vilja inhalera, trots hjälpmedel. Hoppas det blir bättre ;)  

Igår kväll va det Fredriks tur att bli sjuk, är som en epidemi här hemma och som vanligt är det bara jag kvar, på gott och ont. Skönt att slippa må dåligt och ha ont i halsen men shit va mycket det blir att göra när man har 3 hängiga, hostande, griniga familjemedlemmar och behöver jag säga vem som är gnälligast?? ;) 

Nu sover iallafall Saga sen en stund tillbaka och Fredrik är hos doktorn så jag och Vilda ska mysa ner i soffan och kolla ett avsnitt av sons of anarchy och drömma om den väldigt snygga Charlie Hunnam :)

 


Helgen

Den här helgen har vi spenderat mestadels inomhus pga att tjejerna varit sjuka. Saga är jätteförkyld och hostig och Vilda har legat i 40 graders feber tills idag.
Det kändes extra tråkigt att sitta inne igår när det var strålande sol ute så jag och Saga tog en snabb promenad i vagnen bara för att få lite luft. Det är inte lätt att få in en unge som älskar att vara ute så när vi kom hem fick hon vara ute med pappa och leka på gården ett tag.


För Vilda spelade det ingen roll att vi var inomhus, lika glad ändå :)

Vi hade uppdrag storstädning igår, tur att Saga älskar att städa ;) så nått har vi fått ut av helgen iallafall. Tydligen var jag likadan när jag var liten, skitsöt är hon när hon plockar undan saker, dammar i sitt rum och sen springer efter mig med sin minidammsugare när jag dammsuger♥
Väldigt hjälpsam är min goa Saga fast hon är lika duktig på att skapa kaos  och det är inte riktigt lika gulligt;) 


Krasslig men rastlös och alldeles tokigt söt när hon tagit på sig för att gå ut.

F fick välja igår kväll om han ville ta Vilda på natten (ibland när Vilda är sjuk vill hon äta mitt i natten och vaknar av och till mest hela tiden av febern) eller om han ville ta morgonen?? Jag la till ett hon kanske inte ens vaknar inatt... så då får du en gratis morgon.. Han valde natten:) 
Jag tyckte faktiskt lite synd om honom efter ett tag men var samtidigt glad över att han inte valde morgonen, jag rulla över på andra sidan och somna om :)

Idag kom Noah förbi med pappa Danne på lunch, hitta ett jättegott och superenkelt recept på en chorizopasta som alla tyckte om så det ska jag testa på mammorna på tisdag. Saga fick leka av sig en stund, det tackar vi för  så nu sover både hon och Vilda gott och hoppas det förblir så hela natten nu.




Hängig fredag

Igår hämta jag hem Saga från dagis efter lunch då en fröken ringt och misstänkte ögoninflammation. Fick hem en väldigt snorig tjej med lite klet i det ena ögat. Idag syns det inget alls men världens förkylning har hon åkt på. Lite varm och allmänt hängig har hon legat hela förmiddagen i soffan och kollat Tingeling, det händer typ aldrig...

Efter vilan kändes Saga lite varmare så jag kolla febern, bara 37.1 så ingen feber där. När jag ända höll på kolla jag lillVilda som för övrigt satt hur glad som helst i sin matstol och lekte, 38.9 hade hon. Ibland tror jag Vilda är lite för glad för sitt eget bästa men samtidigt helt underbart som ens orkar le ;)

Den stillsamma Saga som låg och mös i soffan försvann under dagen och blev nån hysterisk duracellkanin som gjorde allt hon inte fick. Innan middagen fick jag nog så Fredrik tog ut henne och grävde fram en bit till av altanen.
Nu sover båda barnen gott och vi ligger i soffan med en öl, snask och kollar sons of anarchy. Städningen tar vi imorgon ;)


Vilda 6 månader

Har ju helt missat att skriva ner om Vildas stora happening, nu mera är hon ju ett halvår :)

Vildas lista
* Är fortfarande gladast i världen och oförskämt glad med bajs i blöjan. Enda sättet att veta när det skett är om det luktar eller om hon är superduperglad! Lite knasig är hon :)

*Har utvecklat "lillasystersyndromet" och piper även om storasyster inte ens varit när henne för då vet hon att vi kommer och oftast muttrar på att Saga måste vara snäll med Vilda. Men nu vet vi...

*Äter massa gröt och nu även lite barnmat, inte helt övertygad om att det är gott men hon jobbar på det.

*Är en liten knubbis och har stl 4 i blöjer men behöver strax byta till stl 5. Ibland har jag tagit fel i farten och tagit Sagas 6:or utan att märka det för dom sitter bra dom också.

*Har stl 68 och 74 på kläder beroende på märke.

*Sitter stadigt och kan även stå om man ställer henne mot något.

*Väger 9 kg+ när hon väger sig med mig på vågen här hemma. Ska på halvårskontroll på tisdag så då vet jag läng och vikt exakt.

*Älskar att kramas och vill gärna mysa i famnen en stund innan läggdads.

*Tar två vilningar om dagen och sover 12 timmar per natt. Somnar halv 7 och går upp samma tid, I love it :)



Världens bästa och helt underbara Vilda♥
 

Är jag gammal nu?

Jag kommer ihåg när jag gnällde på min mamma när hon inte fatta hur man fick iväg ett mess från sin mobil än mindre hur T9 ordlistan funka. Crap, ska nog inte börja en mening med jag kommer ihåg för det låter ju väldigt gammalt :)
Innan hon hittade mellanslagsknappen på sin telefon fick jag mess med en punkt mellan varje ord, söta lilla mamma. Jag vet att jag tänkte att jag kommer aldrig bli en mamma som inte fattar sån enkel vardagsteknik men nu är jag här mamma och allt och fattar inte min nya mobil...


Xperia X8 Lättanvänd och underhållande Android-smartphone

Lättanvänd my ass... och inte känner jag mig speciellt underhållen. Inte bara är det svårt att skriva mess när jag ska pricka dom j*vla små tangenterna på displayen som är ett virtuellt tangentbord, även om man kan vända den och få det större, utan jag kommer inte överrens med ordlistan. Vet inte hur många gånger jag får skicka ett extra mess med rättelse från det första. 

Den funkar bra så länge jag inte glömmer av att kolla vilket ord den väljer, alltså trycker jag inte på rätt bokstav känner den efter och ger förslag på vad den antar att jag vill skriva. MEN den visar fler alternativ och inte alltid det jag hade tänkt. Ibland blir det väldigt lustiga meningar. som kram Hans istället för kram Tana och Paul in the ass när det ska stå pain in the ass.

Nu har iallafall Fredrik gjort några "enkla" justeringar som ska göra att den ska välja det ordet jag skriver mest, som Tana och inte Hans ;) 
Det sorgliga är att jag har haft den i flera månader nu och fortfarande vill den inte som jag det är därför jag undrar om jag har gått och blivit gammal?


Bild lånad från www.sonyericsson.com


  



Nu går det undan :)

Nu händer det nya saker med Vilda hela tiden. Igår vinkade hon till pappa genom fönstret, hur gulligt som helst. Medans Saga och Fredrik var ute i snön gick jag och Vilda och lekte i vardagsrummet och helt plötsligt gör hon så här...



Mammas charmtroll♥



Mammalunch v.14

Idag var vi alla hemma hos Ida som hade lagat en JÄTTEGOD biffstroganoff m. ris. Jag tror alla tog om två gånger ;)

Vet inte riktigt hur eller vad det var med våra barn idag?? Som på beställning började alla skrika och gråta samtidigt. Nån slog sig, nån blev hungrig, en annan blev trött osv, ljudnivån blev väldigt hög där ett tag.....
När allt lugnat ner sig lite flytta vi in oss i vardagsrummet där vi smaskade dajmkladdkaka m. grädde :)


Smakade som att det var pepparrot i stroganoffen men det var dijonsenap, annorlunda men väldigt gott.


Den här kladdkakan var sjukt god. Marabou dajm blandat med kladdig chokladkaka kan inte bli så fel ;)


LillVilda somna sittandes i mitt knä♥

Nästa vecka är det min tur att fixa lunch så nu måste jag fundera ut något bra ;)

Babymys i mörkret

Nu har jag kommit igång rejält med mitt promenerande och känner sug att gå ut direkt på morgonen. Efter att jag lämnat Saga på dagis gick jag och Vilda rundan runt kolonilotterna samtidigt som jag lyssna på Avenged Sevenfolds, heavy metal när den är som bäst :)

När vi kom hem käkade vi lite lunch, bytte blöja och packade väskan för att sen dra i väg igen, nu med sällskap. Jag , Veronica och Katinka promenerade till Örnäsets kyrka där vi mötte upp Ullis och Jessica för att gå på babymassage med småttingarna. Det var första gången för oss där och det var jättemysigt. Levande ljus i ett rum med dämpad belysning och tid att mysa på med dom små, vissa (Smilla & Rutan) var mindre samarbetsvilliga ;)


Lite svårt att se... Vilda, Alicia, Felix, Rutan och Smilla finns där i mörkret iallafall :)


Vilda och Alicia ser ut att mysa men dom slåss om Vildas tutte :)

När jag vek in hemma på kvarteret gick jag förbi Fia och Lisa som stod och hacka fram altanen i solen :) Fredrik och Saga höll på med detsamma hos oss, men det går vääldigt långsamt.  


Vovven

När Saga va runt 6 månader fick hon en mjukishund av sin gammelmormor. Sen den dagen har "vovven" som den kallas inte lämnat hennes sida och dom gör precis allt ihop♥


Självklart följer vovven med ut på promenader och då har den en rosa jacka på sig så att han inte fryser :)

Igår när jag va in till stan och shoppa med Annica stod ett nattlinne till Saga högt upp på listan och jag hittade det sötaste jag sett på  länge på Kappahl. Det följde med ett mini nattlinne till dockan, i det här fallet till vovven, så jag var bara tvungen att köpa det.
På kvällen efter badet  tog vi fram dom nya nattlinnena och så här fina blev dom...


Rosa fjärilsnattlinne x 2 :)


Här kollar dom på lilla sjöjungfrun tillsammans i soffan.

Våran kamera gick sönder tidigare i veckan så numera tar jag alla bilder med mobilen och bilden igår blev så mörk så jag tog en till i morse. Saga vägrar ta av sig nattlinnet så dom går fortfarande runt här hemma och ser väldigt söta ut ihop...


Life is a bitch ;)

                 KVINNANS 5 STADIER!


                                                             1. Att växa upp

                                                           




                                                               2. Att fylla ut

                                                             



                                                               3. Att slimma ner

                                                    



                                                                4. Att hålla in

                                                           


                                                                       OCH

                                             
                                                            5. Att ge FAN i allt!



Shoppingsugen :)

Att jag kommer ta en promenad in till stan idag är ungefär lika med noll, inte när det ser ut som vinter på marken igen. Helt onödigt att det snöa igår tycker jag...
Men bilen finns ju kvar ;) Så tror jag ska haka på Annica in och titta lite efter kläder till hela familjen, alla är i stort behov av det och som tur är älskar jag att shoppa.
Enda haken är om F ska åka och lämna enduron i Piteå eller inte eftersom Saga inte är helt hundra kry än så får se på en stund hur det blir.
Annars har vi inga större planer för dagen förutom att det blir lördagsmys i soffan ikväll :)

Feber

Lillgurkan vaknade kraxig och febrig...



Saga blir alldeles extra mysiga när hon är lite sjuk ;) I love it!

RSS 2.0