Inte alltid så lätt....

Idag har Saga upptäckt att det är inte alltid är så lätt att vara liten samtidigt som man är storasyster. Speciellt inte en dag då både hon och Vilda varit supermammiga och lite lätt överkänsliga, två små drama prinsessor har jag:).
När vi var på Växhuset i förmiddags hade jag Vilda i knät och Saga hängandes runt halsen och ingen var sugen på att egentligen dela med sig så det blev mycket tjut och grin. Till slut efter lite fika gick Saga med på att leka lite på egen hand men efter nån minut halka hon och stöp med hakan rakt ner i golvet. Det gick bra, inget allvarligt men min stora lilltjej behövde mamma en stund för sig själv så jag föreslog att vi skulle lägga lillasyster i en babysitter så att vi kunde äta en semla tillsammans. Mellan snyftningarna fick Saga fram ett mmm och tyckte det lät som en bra idé.
Men just då precis i det ögonblicket som skulle vara hennes kom lillVilda och stal hela uppmärksamheten med att göra sin första rullning från rygg till mage. Stackars Saga stod och grät med en blick som sa dumma lillasyster och säkert dumma mamma eftersom jag snabbt sprang iväg och plocka upp kameran och fotade lillVilda i hennes moment.....


Lite lätt chockad efter vad som just hände:)


Min lilla tjej♥

Kan tillägga att Vilda fick ligga i babysittern sen medans jag och lillgurkan mumsa semla tillsammans;)





Free at last!

Äntligen har det gått 48 timmar och vi ska ut i det vackra vädret!!! Jippi!!

Magsjuka och PMS

Igår va det dags igen för magsjuka och Fredrik va den som börja som vanligt och den här gången strök jag med också. Det är vid såna här tillfällen man svär över att vi bara har en toalett och att mina föräldrar inte bor närmare. Vilda började kräkas hon med och inom nån timma så låg alla utom Saga. Jag önskade lite just då att hon bara skulle bli lite dålig så att energinivån sänktes några grader men med några mutor och film acceptera lillgurkan till slut sjukstugan.
Svärmor kom med två kassar sjukmat, cola, nyponsoppa, blåbärsoppa, isglass, äpplen i massor men det enda jag fick ner va ett glas cola och en isglass. Saga ville inte äta vanlig mat och inte mig emot för jag kunde varken se eller lukta på mat just då. Det blev massa äpplen, salta pinnar och lite välling för hennes del.

Till råga på allt hade jag en av världens värsta PMS dag jag någonsin har haft. Kul att få dom två sakerna på samma dag, kan inte bli så mycket värre. Har aldrig märkt av det innan men tydligen har jag fått det efter graviditeterna. Fiddes enda kommentar va Get on the pill! Han kanske har rätt....

Nåja, idag mår vi lite bättre och vi kunde få i oss lite vanlig mat vid lunch. Fortfarande väldigt yr och seg i kroppen men det värsta verkar va över, ta i trä.....


Sprallsaga som inte ville vara still en sekund.


I 5 minuter va play-doh kul.... Inte kul att vara sjuk men tydligen är det inte kul att vara den enda som är frisk heller:)


Efter x antal nerspydda kläder fick Vilda helt enkelt vara utan, hon var nöjd ändå och det var jag med;)



 



Träningsvärk

Redan igår kväll kände jag hur värken smög sig på och imorse kunde jag knappt röra mig. Ben och bröst är det som känns mest så vill helst inte böja benen och inte lyfta, lätt när man är småbarns mamma;) Visst tog jag i en hel del men mestadels av värken kommer av att jag är så jäkla otränad.

Vid lunch åkte jag och Vilda in till stan och mötte upp Therese och Wilmer för att spana in bokrean. Hitta inte så mycket bland barnböckerna utan köpte bara en prasselbok till Vilda. Till Saga ids jag inte köpa fler böcker om det inte är tjocka maxböcker för hennes små utbrott kan ibland sluta i bokmassaker. Lunch åt vi på Max och tycker ju inte att det är helt tråkigt att therese har cravings på skräpmat nu när hon är gravid för jag älskar skräpmat:)
Efter det inhandla jag och lillVilda lite presenter och sen va det dags att hämta storasyster på dagis. En bra dag på stan men alldeles för kall, nu måste våren eller iallafall vårvintern komma snart.


Saga redo för träning!

När pappa skulle iväg och träna nu på kvällen skulle Saga det också:)


I nattlinne och gummistövlar skulle hon med och självklart med träningsväska (blommig handväska) som hon packade med en håv och sin vovve. Sen va hon färdig och sa hej då mamma.
Hahaha, söt är hon lillgurkan...

Body pump vs bebisar

Väldigt annorlunda men väldigt roligt och absolut inte sista gången, så känner jag efter första träningspasset med barn. Vi blev runt 15 mammor som rulla in på Helex vid 10 tiden idag och lika många bebisar:) Första passet blev som en provomgång så att vi fick känna av vad som funka och inte funka, alternativa lösningar om inte ens baby va nöjd eller hur man använder sin baby som redskap, hur kul som helst. Vilda sten somna efter passet fast det var matdags så kul verkar hon ha haft:)


Vilda hittade William som hon snicksnackade med i början...


Han var väldigt intressant:)

Kommer inte ihåg instruktörens namn men hon va himla duktig, lugn och väldigt snäll då hon plocka undan alla vikter och redskap åt oss alla efteråt. Det kallar jag service! Vi samlades i fikarummet och alla hjälptes åt att bära ner vagnarna för inte är det helt enkelt att komma fram inne i ett gym, dom har inte hunnit bli så barnvagnsvänliga än:)
Trevligt va det i allafall och jag hoppas dom andra tyckte detsamma så att det blir fler gånger!


Priset för mest sprallig går helt klart till Wilmer som by the way är nära att börja knata:)


Mammalunch v.8

Förra veckan blev inställd pga kräk och förkylningar så nu va det hög tid att ses igen. Idag var det Veronicas tur att fixa lunchen och bjöd på jättegod bifteki med ungstekt potatis och sallad. Till efterätt blev det pollykaka med grädde/vaniljsås och självklart kaffe/te.


Egentligen ska det vara en pollykladdkaka men med lite längre tid i ugnen blev det en pollykaka som va jättegod.

Imorgon ska massa mammor med sina barn ha mamma/barn träning på Helex. Jag har haft i tanken ett bra tag att nått gym borde lägga till denna träningsformen i sitt schema. Men i tanken blir det ingen verklighet så tur för oss att Katinka tog tag i det och fick Helex att nappa så imorgon premiärar vi!


Smilla visa redan idag att hon kan:)


Ella är koncentrerad:)

Tack för en trevlig lunch och grattis än en gång till Katinka som ska bli fru Katinka i år:)! 

Måndag

Idag åkte hela familjen till växhuset på förmiddagen där vi lekte och fika fram till klockan ett, då var Saga helt slut. Båda barnen slockna när vi kom hem, en i sängen och en på pappa. Vilda har börjat ta såna roliga powernaps som varar ca 5 min och dom tar hon lite överallt:)
Veckohandling stod oxå på schemat, inte så jäkla roligt men väldigt nödvändigt. Medans Saga följde med pappa på gymet åkte jag och Vilda till Kvantum och handla en lång lista. Väl hemma lät jag alla kassar stå kvar i bilen för om det är nåt som är värre än att storhandla så är det att plocka in skiten.
Välling gånger två och sen mys i soffan till djungelhjul blev det istället.


Saga kunde inte bestämma sig för vilken tutte hon ville ha så det blev båda:)

Nu ska jag hoppa i säng och hoppas på väldigt lite tuttbråk med Vilda inatt för det har det varit mycket av dom senaste nätterna. Skulle aldrig ha skrivit om hur bra mina barns sovvanor är för nu är dom inte det helt plötsligt. Vilda har till och med 3 mornar i rad vaknat kl 4 för mat:/ Tack och lov somnar hon om efteråt...


Köttbullar och baksmälla!

Igår var det då äntligen dagen D!

Vi hade bokat bord till kl 19, vi trodde vi hade gott om tid tills det blev lite stressigt att hinna med oss själva. Vanligtvis brukar jag gå runt i myskläder runt 6 och ligga halvdäckad i soffan vid halv 7, men iväg kom vi iallafall ready as ever!
Kvällen börja bra med en flaska vin och öl och massa förätter. Så skönt att sitta i lugn och ro, prata och umgås med goda vänner utan en tanke på barn och disk. Hela kvällen var jättetrevlig och avslutades med god dessert, vitchokladpannacotta med marinerade bär och vispgrädde. MUMS!

När Saga vakna imorse va jag inte jättesugen på att gå upp utan hade velat ha en dag under täcket. Vet inte riktigt hur jag tänkte igår men hade tagit fram 2 kg köttfärs för att göra köttbullar idag. Kan lova att med en lätt hangover va det inte speciellt kul att steka massa köttbullar och blev inte så sugen att äta dom sen heller:/
Efter lunch packade vi alla in oss i bilen och åkte till Nina och Myran för att spana in deras nya lägenhet. Dom bjöd på hemmabakade kanelbullar och kaffe och en rundtur i sitt fina hem. Nu väntar vi bara på att lilla bebisen ska titta ut.

Nu sover barnen sött efter en fullspäckad helg. Jag är lycklig över att få börja dejta min älskling på nytt igen och lite lycklig över att det bara är en gång i månaden. Cause im tired!;)



Kvällspigg:)


Tror min lillVilda börjar bli frisk!


Inspirationskälla

Att gå på en av Lou Rosslings föreläsningar är något alla borde göra. Den här kvinnan fängslar dig från första sekunden hon börjar prata och när två timmar gått hade du lätt kunnat sitta i två till.
Lou berättade på ett väldigt roligt och engagerande sätt, jag har nog aldrig skrattat så mycket i hela mitt liv. Vissa delar handlade om hennes egen resa och utveckling  andra om att se möjligheterna och glädjen i andra. Fick en att tänka till både en och två gånger.
Jag har försökt att återberätta för F men det gick inte så bra;) det här är absolut nånting som måste upplevas på plats. Så får ni chansen att gå på en föreläsning TA DEN! Ni kommer att älska det! 
 








Oops!

I vår familj är det jag som står för svordomarna, använder dom mer än gärna och alldeles för ofta. Inte så optimalt när små barn har väldigt stora öron och är i den åldern då dom gärna upprepar det som sagts.

Igår kom premiären för Sagas första och förhoppningsvis sista svordom. Vid middagsbordet sa jag en mening som innehöll ordet fan och snabbt därefter hör vi Saga ropa FAN, högt och tydligt. Fredrik tyckte jag skulle rädda situationen snabbt, jag som blev helt paff börja stamma lite lätt fa fa fantastiskt. Som om det hjälpte:) Hon var redan skitstolt över sitt nylärda ord och tänkte inte låta sig luras, hon fortsatte att säga det om och om igen!

Nu har jag gett mig själv förbud att bruka dumma ord så idag är första dagen i mitt nya liv!


Första febern

Jag har varit helt galet sur inatt! I 3 dagar har barnen sovit utan en enda tappa tutten incident så inatt när Vilda vakna typ en gång i halvtimman höll jag på att dö. Muttrade på F men om jag har gått för långt i mitt muttrande spelar det ingen roll vad F gör eller säger, då är det ändå redan kört. Jag kanske är en hemsk flickvän ibland men på natten tycker jag då inte att det räknas;)

Helt galet trött var jag imorse så F gick upp med Saga så att jag och Vilda fick sova lite. Vi tog en ledig dag från dagis och stannade inne från kylan, kl 16 skulle vi till farmor och äta kycklingpaj men nån timma innan när Vilda tog sin 3:e lur börja jag ana oråd. Stackarn hade 39,3 i feber och höll på att brinna upp så jag gav henne en supp och sen somna hon om.


Febersötnosen ligger i mammas och pappas säng och myser:)

Nu sover båda barnen och vi hoppas att det blir lite mer sömn inatt, för allas skull!


"Som mamma får man ofta ångra sina arga stunder, det är nästan som att barnen vet om det innan;)"




Dating

En ny sak  för mig och F i år är att en gång i månaden ska vi gå ut på en date, utan barn! Fredriks mamma får själv välja ut en dag varje månad då hon kommer hit och sitter barnvakt till busunge 1 och 2 medans vi kommer iväg bara vi två<3
Ni som har småbarn vet att det är inte lätt att få tid över för varandra och även om tiden finns ibland lägger man den på annat. Istället för att mysa ner i soffan och kolla en film när småttingarna hoppat i säng blir det lätt att man hänger en tvätt, lastar en maskin disk, plockar undan leksaker och sen är man trött trött trött. F sa igår att han tror vi börjar bli gammla men jag tror att barn hände oss;)

Februaris date blir på lördag i sällskap med Annica och Magnus. En helkväll på Allstars står på menyn med trevligt sällskap, mat, dryck och självklart biljard. Vi håller tummarna för mildare väder och klar himmel!

Tack till min underbara svärmor som gör detta möjligt och som alltid ställer upp!

Tough Love

När mina och Fredriks föräldrar träffades för första gången för snart 6 år sedan, gav min mamma och pappa en blomma till Fredrik. Den här blomman sas vara fylld med massa kärlek och så mycket som den överlevt genom åren måste den varit sprängfylld.
Den har ramlat ner från fönsterbrädan, blivit tuggad på av Casper, fått stå utan vatten i veckor, skiftat i färgerna grön, gul, brun för att sen bli grön igen och den enda blomman som överlevde när vi låg inne med Saga i 10 veckor var just denna. Jag har aldrig planterat om den, aldrig gett den näring, det enda jag har gjort är att klippa ner bladen när dom var för långa.
Sen hände Saga!


Drabbning nr 1


Drabbning nr 2

Jag hade ställt ner den från fönsterbrädan när jag tog ner dom gammla gardinerna och då var Saga framme, inte bara en gång utan två och modifiera om den lite. Tydligen var det för mycket kärlek det enda den inte klarade av:)
Time will tell om den återhämtar sig efter detta!




HJÄRTSAKER!

När Saga föddes fick hon en infektion andra dagen så att hennes lungor slutade fungera. Så från början var hon egentligen inget hjärtebarn men tyvärr fick hon, som följd av att ligga i ECMO maskinen, en bakteriehärd som satte sig på ena hjärtklaffen. Hon fick då ligga på Drottning Silvias Barnsjukhus i Göteborg i 2 veckor ifall det skulle bli akut operation.
Efter denna händelsen i vårat liv har vi börjat tänka mer på vad vi kan ge tillbaka, för att hjälpa andra barn som är svårt sjuka. En sak är att skänka babykläder så att dom små slipper ha sjukhuskläderna på sig. Vi lägger alltid pengar till Ronald McDonald när vi äter på McDonalds, jag och Fredrik fick bo där när vi var i Gbg och det är helt otroligt där.
Igår köpte jag dom här fina sakerna när jag var på stan till stöd för barnhjärtan.


Hjärtearmband


Hjärtepin

www.hjart-lungfonden.se/barnhjartan


Gardiner

Ända sedan jag råkade krympa gardinerna i vardagsrummet har jag varit på jakt efter ett par nya. Jag är en sån person som hellre är utan gardiner om jag inte hittat dom rätta så de har fått hänga kvar i typ 2 år. Men nu har det då hänt att jag blivit förälskad i dom här....




Tror att när jag ändå håller på att några kuddar behövs oxå:) Har bland annat spanat in den här...


Bilder från www.hemtex.se

Så nu väntar jag bara på att kidsen ska vakna sen blir det in till stan och shoppa!

Slö vecka

Den här veckan har vi inte gjort ett skit i hemmet förutom det mest nödvändigaste. Ibland kan jag känna att det ända jag gör hela dagarna är att städa, diska, tvätta och laga mat. Så den här veckan bestämde vi oss för att strunta i stöket och göra lite mer roligare saker. Vi har gått på stan, fikat, lunchat, kollat film på kvällarna, tränat, lagat mysmiddagar, ja en riktigt lyxvecka skulle jag vilja påstå. Att det sen ser ut som en bomb här hemma och tvätthögen är gigantisk är en annan sak.
Det jag inte hade med i planen var magsjukan. Det är faktiskt lite lättare att ta hand om sjuka när det är iordning hemma men thats life. Nu har faktiskt ingen annan här hemma, förutom Fredrik, visat några som helst symton på att kräkas så det är ju bra. Istället har båda barnen varit väldigt needig, Vilda vill bara vara i famnen och Saga vill ha egentid.

Ikväll när barnen lagt sig ska jag göra en riktig sanering här hemma för ingen lär ju komma hit och göra det åt mig:) Men med allt vi gjort i veckan känns det ändå värt det, nästa vecka blir det Back to reality!

Kräk!!

Då var det våran tur, eller mer specifikt Fredriks tur att få magsjuka. Han började morgonen med illamående och ont i magen, sen kom kräket. Jag beodrade snabbt in honom i sovrummet, svalde 10 vitpepparkulor och nu hoppas jag på det bästa. 
Då slapp man fundera vad man skulle göra med helgen;)!


Vad gör vi nu?

Det var frågan som jag ställde till F imorse när båda barnen vaknade kl 5!

Att vi är bortskämda med barn som har helt underbara sovrutiner är nog tur för jag suger som mamma på natten. Kl 5 på morgonen är natt by the way och jag blir alltid lika ställd när detta händer. Har inget bra svar på frågan men oftast eller alltid väcker jag Fidde och säger att hans barn är vakna!
Idag hade vi tur för Vilda nöjde sig med en flaska och Saga lyssna när jag sa att det fortfarande va natt, sen sov båda till kl 8.20:)

Har fått frågan många gånger hur vi får våra barn att sova som dom gör. Jag skulle vilja ta åt mig äran men jag tror bara att våra barn är helt bäst av sig själva, när det gäller att sova iallafall;)
Saga sover mellan 18.30-6.30, ropar om hon inte hittar tutten på natten, annars fulla nätter. Vilda somnar strax efter, kan ibland vakna vid 21 tiden för en flaska till, sen sover hon ända till 9 eller 10 om inte vi väcker henne. Vilda slutade äta på natten när hon var 2 månader och för mig kändes dom månaderna väldigt långa. Båda barnen sover i sina egna sängar, Saga har aldrig sovit i våran men Vilda sov intill mig den första månaden. 

Så alla ni mammor och pappor som är uppe på nätterna och tidiga mornar (nätter) har min fulla beundran. Ni är amazing!

Onsdagsmys!


Början av en smaskig fajitakyckling! Jag och min älskling, lite vin, god mat och sockerdricka:)

Glasögon

I förrgår fick lillgurkan äntligen sina glasögon. Många samtal, många besök och ett par utbrott tog det, lite konstigt att det ska vara så svårt ibland?

Det hela börja med att jag prata med BVC i oktober om att Saga hade en skelning(lazy eye) på vänster öga. Vi lade märke till det i somras men då va det nån enstaka gång när hon blev trött så vi tänkte inte så mycket mer på det. I oktober fick vi en tid hos en läkare på Hertsö VC och hon skrev en remiss till Sunderby sjukhus ögonmottagning.
Tiden gick och vi hörde inget, hade fått höra att det kan ta nån vecka så vi fortsatte att vänta. När det hade gått en månad var jag med Saga på Sunderbyns barnmottagning för att få vaccination och när vi var klara passade jag på att gå upp till ögon för att höra om remissen. Där fick jag reda på att dom skickat tillbaka remissen till VC med en gång för att  den inte var komplett, Alltså för en månad sen:/
Ringde BVC från sjukhusparkeringen och där får jag reda på att den läkaren som skrivit remissen inte jobbar kvar och dom har glömt att kolla hennes inkorg, hmm?? Påpeka att det är ju lite klantigt och undra om vi kan komma dit och komplettera remissen ganska omgående? Då får jag ett så fint svar att den nya läkaren har kollat i Sagas journal och tycker inte hon är så viktig och kan få en tid om först 3 veckor. Efter det kommer ett långt Piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip från mig!
När jag sagt vad jag tyckte om deras sätt att behandla Saga på gick jag direkt in på Hermelinens hemsida och flytta över hela familjen till deras VC. Fidde sa åt mig att ringa Sagas läkare på Sunderby sjukhus och underbara Anna fixade en remiss direkt i telefonen. Till ögon blev vi kallade fort oxå, prioriterade som viktiga:)
Jag vet att Saga inte är ett BVC barn men trodde faktiskt att vi kunde gå via VC med detta. Är grymt besviken på Hertsö VC och deras sätt att behandla folk på men skiter i dom för jag känner mig supernöjd med mitt val Hermelinen. Märks att det är en privat VC som verkligen bryr sig om sina kunder och är måna om att ha dom kvar. Dit kan jag ringa och få tag på BVC ända till kl 17 och så har dom Sagas barnläkare Göran där som hon hade när hon var liten, känns tryggt!

Om ni bortser från att jag inte ställt in kameran rätt för röda ögon så får ni här en bild på prinsessan i glasögon. Inte lätt att få henne att posera, gick bättre med lillasyster bredvid:)



Vi var beredda på en kamp när hon skulle börja använda sina glasögon men hon har varit så duktig, inget krångel alls faktiskt:) Måste varit skönt för henne!


Mammalunch v.6

Denna veckan va det min tur att laga lunch åt mammorna. Gick och la mig alldeles för sent igår och städa alldeles för lite så imorse körde jag min specialstädning, in i sovrummet med allt:)
Jag klurar alltid på vad jag ska laga, lite svårt ibland för alla lagar så fruktansvärt god mat varje gång, men idag blev det ett aldrig provat recept. Pasta med paprikasås, fläskfile och rostade pinjenötter. Fast jag glömde nötterna.




Kladdkaka m grädde och jordgubbar blev det till kaffet/teet.

Tack för en trevlig dag tjejer!


Veckohandling in hell!

Efter en härlig familjedag på stan åkte vi till Kvantum för att handla veckans matranson. Med två vuxna, två barn och två vagnar och en låång matlista körde vi på för fullt. Kl hade redan hunnit bli 17 men barnen va hur snälla som helst så vi hann att plocka med allt på listan plus lite till.
När vi äntligen kom fram till kassan 45 min senare så öste vi upp alla varor, F börja packa för fullt och jag ska betala. Medges ej! Varken mitt eller Fiddes kort medgavs och inte heller i bankomaten utanför går det att ta ut för där står det tekniskt fel. Det är vi såna här tillfällen som jag älskar min lugna man för jag har ett härligt göteborgshumör som jag mer än gärna visar vid såna här tillfällen.
Jag hade inte alls någon lust att åka till banken som killen i kassan föreslog och hade inte hunnit dit innan dom stängde heller. Jag försökte med att dom får skicka en faktura för det är minsann inte mitt fel att deras terminal inte funkar, det gick inte. Det enda han kunde göra var att ställa alla påsar i ett kylrum så att vi kunde åka och hämta pengar, men inte många har 1300 i kontanter en måndagseftermiddag. Hade jag fått välja så hade jag ställt min matvagn, sagt vad jag tyckte om deras skitbutik och åkt därifrån men F tyckte vi skulle kolla bankomaten vid landstingshuset först.
Sagt och gjort så åkte vid dit och äntligen kom det ut härliga pengar från bankomaten:) Vet inte varför den bankomaten funka men skitsamma, nu kunde vi få våran mat. F fick gå in och hämta varorna medans jag satt kvar med flickorna i bilen, jag var fortfarande skitless och ville inte gå in. Vi var tydligen inte dom enda som drabbats heller så gissar att det var en hel del som fick problem. 
Stort minus till butiken som inte ens kunde be om ursäkt när F betalat och hämtat matvarorna. Förstår att det inte är personalens fel men en ursäkt sitter aldrig fel!

Myshelg!

I helgen har vi inte ansträngt oss för mycket. I lördags var vi på middag hos Fredriks pappa och nya fru, dom bjöd på en trevlig kväll med god mat. Saga ropade Pippi!(Jippi!) när blåbärs och hallonpajen kom:)
På söndagen vaknade vi till en mindre snöstorm så vi bestämde oss väldigt fort för att ha en inne dag. Stökigare hus fanns inte igår men vi räknade ut att chanserna att nån skulle  komma förbi var minimala eftersom vi inte hade skottat. Snacka om snopen min när det knacka på dörren. Vi hade glömt av våra vänner som har skoter:)


Noah kom förbi med pappa Danne men hade inte tid att fotograferas:)


Alla följde med ut för att leka i snön.


F visar upp lillkorven som jag har klätt på alldeles för mycket:)

Syskonkärlek

Just nu är nog Vilda mest en väldigt levande docka för Saga. Hon ska mata, rapa och sen gärna mörbulta lillasyster lite, precis som hon gör med sin docka:) För det mesta är Vilda på men kan bli lätt sur efter en stunds upptryckande av diverse bestick i munnen. Saga har heller inte riktigt förstått att lillasyster inte kan gå än. Hon står och säger kom, kom, kom i en evighet tills hon lessnar, blir skitsur och avslutar det hela med en smäll.

Sen har jag börjat tänka på olika meningar man använder i vardagen som småbarnsförälder. Efter vissa väl valda ord kommer ofta tanken,  fan jag låter precis som min mamma. En annan är den eviga upprepningen man kör med dag ut och dag in. Gör inte så! Lyssna på mamma! Hör du vad jag säger?...... 
Inte riktigt vad jag hade trott att jag någonsin skulle säga men idag kom den. Kavla inte på din syster!


Saga och Vilda innan mamma säger ifrån....


Under låg en sån här glad sötnos:)


Dålig flickvän....

Igår skulle F till tandläkaren för att operera bort en tand. Jag tog tillfället i akt och passade på att luncha och göra stan medans Jag hade en enkel tid att passa, en enda tid och den fetmissade jag såklart:/

Tandläkaren bedövade 6 ggr, skar upp tandköttet och sen borrade upp i käkbenet så att de kunde komma åt.
4 stygn senare hade min stackars älskling ringt, skickat mess och jag hade inte hört någonting. Till slut tog F bussen hem och stackarn kunde inte ens säga vart han skulle.

Tror ni jag har haft superdåligt samvete! Förlåt!

Things I like!

Nr 1. Willys nya kundvagn, bebis kombinerat syskon. We like!



Nr 2. Bumbon! Så bra när bebis upptäcker sittläget!



Nr 3. Datorns nya skärmsläckare! Love it!!


Vilda 4 månader

Idag är det 4 månader sen lillvilda kom till världen:)

Vildas lista:
* Vaknar alltid med ett leende.
* Sover fulla nätter.
* Gillar sovmornar och kan sova till kl 10 ifall ingen väcker henne.
* Gurglar när hon pratar, nästan som skorrande läte.
* Skrattar när man snosar henne på halsen.
* Vill inte ligga ner utan föredrar att sitta.

Vikt: ca 6 kg
Längd: 60 cm
Huvud: 38.5 cm


Våran solstråle:)


Miss perfect..

Jag och Therese var in en sväng på stan idag med våra kids. Vi avslutade en trevlig förmiddag på Polarn och Pyret där vi kollade runt lite när en helt främmande kvinna flikar sig in i vårat samtal om strykning:)
Vi kan kalla henne för MP, sammanbiten utan minsta leende.

T   Om jag köper den här så måste jag väl stryka den varje gång??
J   Jo det lär du få göra. Fy fan jag hatar att stryka så jag köper aldrig kläder som behöver det.
MP Jag stryker och manglar alla våra kläder.
T   Men shit vad duktigt!
J   Oj, det var inte dåligt!  Jag fick ju stryka Fiddes skjorta till dopet Therese, så sällan räcker:)
MP Jag lagar all min mat från grunden oxå.

Intresseklubben antecknar!! Scary!!!

Saga 2 år

Shit vad tiden går fort, stora tjejen har det blivit av lillgurkan. Satt och gick igenom lite bilder under åren och vilken bergodalbana av känslor som kommer upp. Våran lilla  tjej som ingen trodde skulle överleva har vuxit upp och blivit en helt fantastisk, tokenvis och lite galen men alldeles alldeles underbar dotter.

2-års lista:

* Pratar ofta och gärna, ibland på svenska, ibland på kinesiska.
* Hoppar när hon dansar, går och busar. Att hoppa fram är en del av Sagas liv:)
* Älskar allt med vatten, från att bada badkar till att stoppa ner handdukar i toaletten på dagis.
* Är väldigt explosivt känslosam. Alla känslor ageras ut till max, glad, arg, ledsen. Jag lovar, det går inte att missa vilken som gäller.
* Stubinen är kortare än kortast men går över lika fort.
* Är omtänksam till tusen och tvekar inte att ge bort sin sista kaka eller iallafall dela den:)
* Har kommit underfund med att hennes saker är gärna hennes. Låt bli!
* Stora passionen är att städa och hjälpa till. Tror hon är som snällast just när hon får vara med och fixa och dona med vad jag anser är onda måsten som att plocka disk, tvätta och dammsuga.
* Är både storasyster och lillasyster, oftast snäll ibland inte.
* Svag för smicker och gör i princip vad som helst när hon får det:) Bådar inte gott för framtiden, suck.

Saga för 2 år sedan och Saga nu...




Grattis älskling på 2-års dagen! Vi älskar dig!

                                                                                                                                                                                                     


Mammalunch!

Jag har halkat in i ett mammahäng som lunchar varje vecka hos varandra, hur trevligt som helst är det och framförallt väldigt gott. Tänk att få sätta sig vid dukat bord, nylagad mat och självklart kaffe/te med hemmabakat fika:) Mums!!!

Idag va det Idas tur att fixa mammalunchen...


God wok och kladdkaka med grädde bjöd hon på:)

På dom här träffarna så är det faktiskt inte bara vi mammor som träffas och snackar en massa utan våra småttingar har en hel del att säga dom med...


Smilla, Julia, Rut, Ella, Alicia, Vilda och så Elwin i mitten:)
Han har ordnat det bra för sig Elwin...


Söta Julia har alltid en pose nära till hands:)


RSS 2.0