Power walking

Nu har jag gjort något jag aldrig trodde jag skulle göra in a million year. Igår lämna jag min kära bil hemma, bytte om till träningskläder och promenera in till stan med mammorna och det slutar inte där :) Väl inne i stan körde vi ett mamma/barn crossfit och core pass på 45 min på Step in för att sen promenera hela vägen hem igen. För att vara mig är det ENORMT!
Idag va vi på det igen och gick fram och tillbaka till stan med en lunchmellanlandning på Wayne´s. Kan lova att jag knappt kan röra mig nu, jag har ont precis överallt och känner mig helt slutkörd...
Katinka, hurtbullen i gänget, fråga mig när vi skildes om jag ska med på babysången imorgon och då självklart promenera in, hahaha. Helt ärligt vet jag inte om jag pallar en tredje på raken och med syskonvagn dessutom men får känna efter imorgon. Om F friar till mig kanske jag blir lika motiverad till träning som K men det lär ju inte hända på ett tag ;)

Är iallafall väldigt glad över att dom andra inte gav upp hoppet om att jag en dag skulle ställa bilen, säga ja till deras craziness och börja power walka. Några steg närmare till beach 2011!


Tjejerna kollar in hur man ska träna :)


Alicia, Elwin, Smilla och Vilda väntar på mat.


Lillknubbas :)




Mammalunch v.13

Som jag sa förra veckan börjar ribban ligga ganska högt nu men Ullis klara det galant och serverade gudomligt goda pajer, en räk och en kycklingpaj. Efter maten ställdes det fram en plåt med kärleksmums och en jättegod latte, kan det bli bättre? :)
Tur att vi promenera idag ;)

 
Såg väldigt fina ut och smaka minst lika gott..

Nu när Vilda har börjat styla sig med att sitta har dom andra busungarna börjat utöva andra konster. Sätter man sig ner på golvet tar det inte lång tid innan det kommer några små händer som vill dra sig upp :) 


Smilla övar för fullt på sin flygteknik...


Twins on the run :) 

Tack för en trevlig lunch idag tjejer!


Vårkänslor

Är så himla skönt nu när klockan är framflyttad, solen skiner på dagarna och temperaturen är över nollan, ja förutom idag då den visa -11...
I helgen hade vi inga planer utan tog långa sköna promenader när solen titta fram, åt massa god mat och när barnen somnat kröp vi ner i soffan med ett vinglas/ölburk och kolla film. Ni som inte sett Grown ups måste se den, skitrolig film :)



Vi gick till Miljögården och hälsa på fåren och när vi fråga om fåren säger bä svara Saga att dom säger bu, knasunge :) 

Jag och Saga forsätter med våran bakning och i söndags morse bakade vi banan och chokladmuffins. Vi va lite ivriga med smeten och chokladen så det rann över i ugnen så dom såg riktigt hembakade ut men goda blev dom. Vi fick besök senare på dagen så då tog nästan alla slut, Magnus skäms ju aldrig och det märks ;)

En bra helg hade vi!
 


VÅFFLOR!

Våfflor till frukost :)


En liten nyttigare våffla men såå goda.

Dinkelvåfflor 8 st
2 dl dinkelmjöl
1 tsk bakpulver
2,5 dl mjölk
50 g smör
2 ägg

Blanda mjöl och bakpulver, rör i mjölken hälften åt gången. Smält smöret och häll i det, vispa ner äggulorna. Vispa äggvitorna hårda och vänd ner dom i smeten.
Klart för gräddning!

Tjuvstart!

Shit vilken storm det är ute idag så efter lite övervägan tog vi bilen till dagis. Fröknarna såg väl sådär roade ut ute på gården men barnen var glada som alltid. Barn är bra exempel på att det inte finns något dåligt väder ;)
Lämna Saga och sprang in med hennes ryggsäcken och möttes av en ljuvlig doft i dörren. Där står Mollys mamma och lagar våfflor till alla, ja inte föräldrarna då som synd var, och det luktade underbart. Sprang ut igen, fick en puss av Saga och till bilen där lillasyster vänta.
Sitter nu och funderar på om vi oxå ska tjuvstarta med våfflor eller om vi ska hålla oss? Fast det går ju faktiskt att äta båda dagarna ;)

Liten börjar bli stor :)

Den här bilden är tagen idag men igår satt hon för första gången själv, länge nog för att det ska räknas iallafall ;) Inte helt hundra med balansen än men parerar med händerna och använder dom som stöd i golvet.


Sötungen♥

Ibland känns det som att det går för fort. Det var inte så länge sen hon låg på min mage och va alldeles ny och pytteliten och nu sitter hon.
Vi fick ett samtal för en stund sedan om att en liten Oliver tittat ut och jag blev alldeles tårögd och kände att jag är absolut inte färdig med bebisar än ;) Jättegrattis till Nina och Myran som blivit stolta föräldrar till en liten kille, vi längtar tills vi får hälsa på.

Mammalunch v.12

Vaknade upp med världens nackspärr idag men är det mammalunch så är det. Hoppade över att promenera med dom andra men märkte att det va då inte lättare att köra bil med ont i nacken. Lite svårt att backa och att titta åt sidan, två ganska viktiga detaljer i bilkörning...

Katinka hade gjort en enorm pastasallad med kyckling med alla möjliga goda grönsaker i och en grymt god chilidressing till. Den ska hon få lämna ut receptet på! Efteråt njöt vi av en chokladfudgetårta med grädde som va helt underbar. Ribban höjs för varje gång nu ;)


Vi börja lite lätt med en sallad och avslutade starkt med en delicious chokladfudge :)


Vilda va lite smått off som sin mamma men väldigt söt ändå.


Alla våra tjejer och visst börjar dom bli stora :)

Tack för idag! Ser fram emot nästa vecka så känn pressen Ullis ;)

Fest x 3

Igår var jag och Fredrik inbjudna på stor fest hos Fredriks pappa och Inger. Dom firade sitt giftemål, att dom flyttat ihop och att Inger snart fyller 50 år.
Medans vi gjorde oss iordning tog farmor hand om tjejerna och när vi åkte satt dom och mumsa våfflor så dom va inte så brydd när vi sa hej då. Farmor är en pärla :)

Vi hade ordnat med skjuts både dit och hem så att båda kunde ta ett glas eller fler och det blev definitivt fler ;)
Det börja med att alla fick presentera sig, det var ca 60 gäster så det var kul att veta vilka alla va, sen efter välkomstalet fick alla en välkomstdrink. Vanligtvis brukar den vara ganska svag och vinaktig men den här var det drag i, Rob roy hette den. Efter 2 stycken såna va jag tjohoad och redo för fest!
Det bjöds på en jättebuffé med massa gott att välja på, goda viner och öl, en smarrig chokladtårta med grädde till efterrätt samt konjak och likör. Jag är inte så mycket för varken konjak eller likör så jag drack kaffe, vin och en hel del vatten ;)


Det lyckliga paret :)

Olov höll ett jättefint och roligt tal om hur han och Inger träffades. Sen var det dags för presentöppningen och när den höll på smet vi, Fredriks systrar och deras män in i rummet intill. Vi skratta och surra lite väl högt emellanåt så nån hyscha och tyckte att vi skulle vara lite tystare...


Ulrika med Marias man David.


Jag och min älskling♥


Fredrik och Lars som gifter sig med sin Ulrika i juni...


..och Maria med liten bebis i magen :)

Jag fumlade en hel del med kameran därefter bildkvaliten ;)

När vi kom hem hade min underbara svärmor plockat undan, städat och diskat. Kan det bli bättre? :) Så det var bara för oss att hoppa i säng och hoppas att morgondagen inte skulle bli allt för tung ;)

Kvällen var väldigt lyckad och vi hade supertrevlig. Självklart önskar vi all lycka till brudparet och tackar för en underbar fest!






 


Pantad :P

Vi har haft två tomma ölbackar ståendes i garaget i kanske 2 år nu så i fredags tyckte jag det var dags att åka och panta dom. Jag parkera utanför systemet, tog backarna och gick fram till första kassan.

-vart ska jag gå med panten?
Kassörskan bara tittar på mig och snart börjar även kunderna vända sig om. Jag stod där snällt och vänta på svar och undrade lite varför min fråga fick så många att reagera. Sen svara tanten.
-på Konsum (så pekade hon åt höger)

Först då fatta jag vilken jävla miss jag gjort, inte kom jag ihåg när dom tog bort pantning på systemet. Att det sen var mer än ett decennium sen det hände gjorde det hela ännu mer pinsamt för jag var såå säker på att jag hade pantat där innan.
Nästa gång får F panta dom där j*vla flaskorna själv!

Plötsligt så händer det!

I torsdags tog Saga sina första tramp på sin trehjuling alldeles själv och det gick framåt. Fredrik köpte den förra sommaren i tron om att hon redan då skulle cykla men då nådde hon varken ner till tramporna eller i backen, men köpa den skulle han :) Stolt som bara den och med ett sketastort leende sprang hon till pappa för att visa.
Så nu lär vi få springa och jaga lillgurkan längs gatan hela sommarn ;) Älsklingen börjar bli stor.


Mammafika

Mammalunchen blev inställd denna veckan pga sjuk värdinna så istället fixa vi ett litet knytis med massa fika här hemma igår. Tro det eller ej men jag och Saga va upp och baka strax efter kl 6 på morgonen och gjorde en kladdkaka :)


Saga är jätteduktig på att hälla i och vispa men gillar mest att äta ;)

När F lämnat Saga på dagis och Vilda sov en stund passade jag på att slänga ihop en blåbärspaj. Va inte så lätt som jag vill få det till, det tog sin tid och på måste ha listan står det nu KÖP EN KAVEL! då Sagas minikavel fick funka för stunden :) Varför jag inte har nån vet jag inte men då kanske ni förstår hur ofta jag använder en ;)


Kladdkaka, blåbärspaj, grädde, vaniljsås, hallon, ballerina kladdkaka vanilj, te och kaffe. Helt ok förmiddag ;)


Rutiner

Shit vad man vänjer sig fort vid ett visst schema. Jag har som bara trillat in i ett veckoschema jag inte ens visste att jag hade. Det kom fram när jag försökte boka in en date med Nina, som snart ska föda by the way :)

Hur ser det ut i veckan?
Ja på måndag är det växhuset med Annica och barnen, sen tisdag är det mammalunch, på onsdag lunchar jag med Therese och Wilmer på Max, torsdag är öppen för förslag, på fredag har vi babymassage och/eller babysång i stan, lördag ska vi på bröllopsfest och söndag är det inget planerat :)

Nu går vi inte på bröllopsfest varje lördag men resterande dagarna har jag haft samma i flera veckor. Konstigt hur det kan bli ibland. Nu blev det inget alls den här veckan såklart :P
Igår vakna både jag och Saga på j*vligt fel sida så vi kom inte närmare växhuset än första rondellen då jag gjorde valet att vända hem. PÅ den korta biten hade glasögonen flygit sisådär 3 gånger och hon tjöt av ilska så nä inget växhus.
Sen fick jag mess från Katinka som är sjuk så ingen mammalunch idag och Therese är Sthlm hos Micke så ingen lunchdate imorgon. Men förhoppningsvis är Katinka frisk imorgon så att vi kan träffas då.
Idag har jag och Annica blivit inbjudna på Magnus och Fiddes pappalunch!

Gomorron, detta är Annicas man Magnus. Nu när eran mammaträff blev flyttad så är du och Annica inbjudna till Fredriks och min pappaträff på Mat & Prat idag. Skulle det va intressant?

Dom är hela 2 st i sitt pappagäng och tar det väldigt seriöst. Det pratas om namn, trycka upp t-shirts och vill nån vara med ska denna ansöka om medlemskap. Varför ska alltid killar spåra när dom gör någonting?? Lite roliga är dom iallafall och vi hade en jättetrevlig lunch!
 

Dagens näsbränna!

Sagas tal är det ju sisådär med, ibland förstår vi inget alls och dom orden hon säger byter hon oftast ut första bokstaven på. T.ex Saga blir Gaga, hon gillar bokstäverna G och P så dom hamnar oftast först. 
Så här kommer en konversation mellan mor och dotter under ett blöjbyte. :)

J-Kan du säga mamma är grym?
S-(säger inget)
J-Kan du säga mamma är bäst?
S-(säger fortfarande inget)
J-
Säg mamma
S-Mamma
J-Är
S-Äj
J-Bäst!
S-Pest!
J-Näää bäst (asgarv)

Den sved fast jag bad ju faktiskt om det :P








Solig söndag :)

En underbar utedag med massa sol och en hel del bus blev det igår . Jag och Saga passa på att gå ut när lillasyster somna runt 9, sen va vi ute i 2 timmar. Vi skotta upp uppfarten, gjorde massa snökakor och så drog vi en sväng till pulkbacken.
Sen var det gott med lunch, kycklingfyllda pitabröd med massa sallad.

På eftermiddagen åkte vi till kusinen på 3 års kalas. Saga valde ut en bilverkstad/speedracing på toys r us innan vi for dit och jag va helt förundrad av att det endast tog 5 minuter att gå igenom en leksaksaffär med henne.
På kalaset bjöds det på marängtårta, kladdkakemuffings, blåbärsmuffings och massa mer.

Vi fick en bra helg tillsammans och en hel del sol :)


Vintersportdag!

Idag var det full rulle från kl 6 här hemma. Innan Noah och Danne kom hann vi med att sätta upp en fönsterbräda i köket, stryka gardiner och hänga upp dom, hänga en tvätt och slänga i en ny. Effektiva kan man säga.
Sen stack Saga och Noah ut med sina pappor till pulkbacken medans jag och Vilda förberedde korvar med tillbehör till senare. När vi kom ut var alla nere vid dagisgården och härja.



Både gunga och åkte rutschkana gjorde dom där...


Saga tar en paus mellan åkandet.


Vilda låg mest och mös hela tiden :)

När vi var där berätta F för mig att Saga hade åkt själv nerför pulkbacken innan. Jag trodde inte att min lilla tjej vågade nått sånt men tydligen är det jag som klemar bort henne och istället är hon en tuff lite våghals. Upp till bevis tyckte F så vi gick tillbaka till pulkbacken!



Inte va det något problem, hur nöjd och glad som helst. Jag tycker backen ser stor ut!

Vi stora började bli hungriga så vi knata hemåt. Barnen var inte med på samma linje utan ville stanna ute på gården en stund till.


Baka snökaka..


..klättra i snökullen...


..för att sen kasta sig nerför backen :)

Efter detta var barnen ganska blöta och eftersom solen inte hunnit fram till våran altan gick vi in och åt istället.

På eftermiddagen åkte vi till gräsänklingen Magnus där vi fika äppelpaj och bullar medans barnen bråkade om vem som skulle leka med bollen. Det slutade med att ingen fick ha den, surprise surprise ;) Det är inte alltid lätt att leka snällt.

Nu sover barnen sen länge och jag och F ska roa oss med att lägga ut annonser på blocket. Nu ska det rensas!

Nygammal lampa

Before...


och efter..



Så här blir resultatet när jag och Fredrik slår våra kloka huvuden ihop och med slår ihop menar jag att jag hittar och köper, sen gör Fredrik jobbet :)
45kr på Kronan, lite sandpapper, några lager sprayfärg och lack gjorde stor skillnad. Sen hitta F en supersnygg glödlampa på Elkedjan som blev pricken över i:et.






Ordlista för föräldrar!

Den här bara måste alla läsa :) Jag har snott den helt ärligt från Ingelas blogg! ;)

Amningsbehå: Varje mans drömbehå. Den kan knäppas upp framtill - och med bara en hand!

Amningsinlägg: Replik i den ständigt pågående debatten mellan dig och din svärmor angående om du verkligen ska amma. Nu igen.

Andningslarm: Praktiskt uppfinning som har koll på om bebisen andas som den ska. Nu väntar du bara på de andra uppfinningarna du saknar - matlarmet som kollar om bebisen har ätit som den ska och bajslarmet som säger till fem minuter innan det är dags så att du hinner ta av den där dyra fina bodyn och sätta på den intressanta kreationen du fick från någon tokig släkting. Sedan är det bara att hålla tummarna och hoppas på det värsta.

Ersättning: Får man inte, trots att ens barn vaknar oftare än alla andra barn,  skriker mer än andra barn, och kladdar mer än andra barn. Tydligen finns det ingen ansvarig man kan stämma.

Familjeparkering: Extra breda parkeringsrutor utanför köpcenter. Är till för barnfamiljer som måste öppna bildörrarna ordentligt för att krångla in och ut ungarna, och för män i femtioårsåldern som har så stort ego att de behöver extra stort utrymme när de kliver ut ur sin välputsade bil.

Femminuters-metoden: Sex för föräldrar. Sker efter att barnen lagt sig och delas upp i en minuts förspel, tre minuters sex och en minuts gräl om vems tur det är att natta om dottern som av någon anledning alltid vaknar mitt i.

Föräldraledighet: Felstavning av ordet slav. Jättefelstavat faktiskt.

Lager på lager: Princip att klä sina barn efter. Speciellt på kalas och andra festliga tillställningar. När det översta lagret blir smutsigt så skalar man helt enkelt av det och vips kan du låtsas som det inte alls var dina barn som la sig i pajen och tårtade grannens unge.

Mammakläder: Kläder som används från tionde graviditetsveckan (för att det är så häftigt att äntligen vara gravid och få köpa kläder som bekräftar detta) och tills resåren i dem brister (vilket sker ungefär samtidigt som ungarna tar studenten). Under det senare skedet väljs de enligt principen "får jag på mig kläderna köper jag dem".

Multitasking: När du skurar handfatet samtidigt som du kissar, eller tvättar toaletten samtidigt som du badar barnen. Alternativt att du läser en bok samtidigt som du älskar med din man, men det är av någon anledning inte lika uppskattat.

Nakenchock: Något man får varje gång man inte duschat tillräckligt varmt och tillräckligt länge. BVC rekommenderar att man duschar i minst tjugo minuter så att spegeln hinner imma igen fullständigt.

Sex: Alldeles för många matskedsmått vällingpulver till 200 ml vatten. 4- 4,5 är mer lagom.

Sova hela natten: Något många har hört talas om men få har upplevt i verkligheten. Ungefär som Gud och trevliga busschaufförer.

"Tack för inatt älskling": Betyder "Tack för att du bar runt på bebisen mellan två och fyra så att jag fick sova"

Trots: Period som innebär en hel del skrikande, gråtande och utbrott. Ofta följt av fysiska uttryck, som att ligga på golvet och sparka med benen. Fast det brukar förstås inte spela någon som helst roll hur mycket du än skriker och sparkar, du får ändå inte gå före i Försäkringskassans telefonkö.

Utdrivningsreflex: Din instinkt att kasta ut folk som kommer och hälsar på din två dagar gamla bebis trots att de är förkylda.

Ägglossning: Något som uppstår varje påsk när man målar ägg med barnen. Kan lösas genom att man limmar fast äggdjävlarna i bordet.


Sittvagnspremiär

Eftersom Vilda precis hade vaknat när vi skulle hämta Saga på dagis idag tyckte jag att det kändes lite tråkigt att lägga ner henne i vagnen där hon missar det fina vädret. Sagt och gjort så gjorde jag iordning Phil & Ted:en till sittvagn med lite viloläge, tog åkpåsen och spände fast lillVilda i vagnen. Min lilla bebis är inte så liten längre.... Hon satt hur bra som helst, mysigt nerbäddad samtidigt som hon såg allt omkring.
Saga var lite skeptisk när vi kom och undra varför lillasyster satt i "hennes" vagn... Som tur är kan båda åka i vagnen när det behövs i form av syskonsitsen men idag åkte Saga bob och det gick lika bra det :)



Vilda satt helnöjd och titta med stora ögon när vi gick till dagis :)

När vi kom hem hjälpte Saga pappa att skotta lite snö från altan medans Vilda satt i vagnen och kolla på. Det är typ två meter snö som rasat ner så det tar sin tid och spadar. Inte mer än 2 st har gått av så nu måste vi inhandla nya så att vi får fram altanen innan våren kommer:) 


Dagens Outfit!


Saga redo för dagis i sina nya kläder :)

Polarn O. Pyret

Nu på eftermiddagen var jag och lillgurkan in och shoppade dessa fina från mormor & morfar...


Det blev en svart softshell jacka..


..och dom här gröna skalbyxorna.

Saga har växten hel del på längden så min plan att använda skalkläderna hon hade funka inte. Hennes cerisefärgade vindfleece blir jättefin till och var fortfarande bra i storlek.
Inte så kul när jag fick värsta vårkänslorna av solsken och nya vårkläder så titta jag ut när vi åt middag och så var det helt plötsligt snöstorm. Lite less måste jag säga... 

Bilder från: www.polarnopyret.se

Blöt potträning

Vi började i somras med att försöka få Saga blöjfri. Mormor och morfar köpte en jättefin potta och Saga va jätteduktig med att både kissa och bajsa i den tills dom åkte hem. Tydligen var det inte "kul" längre och när vi inte var lika många som såg till att hon kom på pottan och hon inte ville så rann det ut i sanden.
Nu har hon helt plötsligt börja vilja gå igen och tjatar hela tiden om att hon har bajs i blöjan, vilket hon inte har. Börjar tro att Saga själv kommit till insikt med att hon inte vill ha den längre.

Igår hade Saga kissat på pottan med pappa, jag gick in med henne en stund senare då det var dags igen. Pottan var inte urskjöld så jag börja muttra lite till Fredrik samtidigt som jag tog pottan till duschen. Det hängde en handduk ivägen så jag sträcker bara in handen och vred om. Sen kom skriket. Jag vred om fel ratt så istället för dusch kom massagestrålarna igång och spruta åt alla håll och kanter. Försökte stänga av men såg ingenting så när jag väl hitta rätt var jag redan helt genomdränkt.
Dom som känner mig vet att jag är rätt så skadeglad av mig och enligt F är jag skadeglädjens drottning men det är inte lika kul när det händer mig dock. Vet inte vad som  är värst?? Att jag blev genomblöt eller att Fidde lentrut stod och fnissa i dörröppningen. Saga som stod redo för pottan, titta på mig och brast ut i ett jätteleende och ropa BADA! :)

Mammalunch v.10

Idag va det Annicas tur och hon bjöd på het kycklinggryta med paprika, ris och sallad. Riktigt gott va det! Till efterätt hade Magnus gjort en smarrig cheesecake med hallongele på. 



Inte mycket kvar av den när vi var klara;)

Lika trevligt som vi brukar ha hade vi även idag. Det är kul att se hur våra bebisar utvecklats och börjar bli stora. Några sitter helt själv, några med lite stöd, Vilda snurrar mest runt och Elwin och Julia knatar runt med gåvagn. 


Dagen till ära kom Smilla i en semletröja:)


Elwin impa på tjejerna med att gå en sväng med vagnen:)

Ullis och lilla Rutan kunde inte komma idag av fullt giltiga skäl för hon är nämligen på sin honeymoon! Inte det minsta avundsjuk ;) Vet inte om dom är så brydd i vädret men jag hoppas att dom har det underbart...


Förflyttning

Alla sätt är bra förutom dom dåliga!

Vilda som gjorde sin första rullning förra veckan tycker att det är ett väldigt effektivt sätt att ta sig fram på. Att hon sen inte alltid kommer dit hon vill är en annan sak, det går ju framåt iallafall eller åt sidan;)


Här har hon snurrat runt 3 gånger med början på madrassen.


Sötunge♥


Gomorgon:)

Idag blev det att gå upp lite tidigare än vanligt. Saga vaknade kl 6 och tyckte inte som jag som tycker det är natt innnan halv 7. Vi hoppade in och tog en lång dusch sen blev det välling i soffan med Vilda som hade vaknat.

Växhuset med Annica och kids är planen för dagen men innan måste vi förbi optikern med Sagas glasögon som gick sönder igår. Känner mig lite seg i kroppen för jag va uppe ganska länge igår och plocka i köket men det fixas lätt med lite kaffe;)

Finally!

Nu äntligen kan vi röra oss fritt i köket samtidigt som alla kan sitta på sin plats runt bordet UTAN att behöva flytta på sig när nån ska förbi. En liten miss i planeringen när vi köpte köksbordet var att vi köpte ett som var 100 brett istället för 90 och det funka inte riktigt med platsen vi hade. Men nu är det löst genom att vi tog bort våran halvköksö, plocka bort hörnskåpet och ställt det skåpet som stack ut intill väggen istället så nu har vi massor av plats:) Tyvärr fick vi mindre plats till alla grejor eftersom vi blev ett skåp korta men det har jag en senare lösning på:) IKEA!!
Hittade en del bra grejer i skåpet vi tog bort. En helt ny blender som fortfarnade låg i kartong fanns därinne, en döskallebricka jag inte visste att jag hade och massa färgglada pappmuggar som jag helt glömt bort.


Glömde ju ta ett kort innan vi börja men hitta ett med Saga framför:)
Bakom Saga står skåpet som vi flyttat intill väggen och ersatt hörnskåpet. Till höger om S ser ni den lilla passagen vi haft mellan skåpet och bordet. Funkar så länge ingen sitter;)

Så här blev det:)




Hörnskåpet vi tog bort va 90 bred så det fattas 30 cm. Tur att Ikea har ett snyggt sådant i samma färg där hela fronten är utdragbar. Sen har vi en tom vägg i köket där planerna är många men som just nu utnyttjas som vagn och babysitter parkering. Så plats för alla saker kommer det bli!

Känner mig skitnöjd med slutresultatet och har en massa idéer som snurrar i skallen nu på saker jag vill göra, ändra och inhandla men först måste jag rensa!!


Lördagmorgon

Jag älskar helgmornar...



Att ligga i soffan och mysa med mina tjejer är helt underbart:) Bra start på dagen!

Idag har vi stora planer jag och Fredrik. Köket ska genomgå ett ansiktslyft och några ändringar ska göras som inte riktigt fungerar som vi vill. Vi har ju varit inne på att köpa ett nytt bord eftersom vårat är för stort men nu ska vi ta bort ett skåp istället så att vi öppnar upp ytan igen. Fan vad vi velar fram och tillbaka men nu tror jag att vi har bestämt oss. Sen kommer en till del byggas men det är en senare fråga. Saga ska få vara hos farmor under dagen och ska sen sova över där.
Känner mig lite tung i huvudet efter igår men klart värt det:) Så nu dricker jag lite kaffe och hoppas på det bästa....


Babymassage

Jag och Vilda blev inbjudna på babymassage på Hermelinen VC för några veckor sedan. Tyvärr har vi missat 2 tillfällen pga sjukstuga men idag kom vi iväg. Fem jättetrevliga mammor och bebisar träffa vi där och Vilda, som mest ville snurra runt hela tiden, njöt stundtals av att jag masserade henne. Helt galet mobil har hon börjat bli lillVildan och ligger inte still en sekund. Efteråt blev vi inbjudna på lunch på Olivers men idag hade vi inte tid utan sprang några ärenden och sen hem.

Hemma hade Fredrik fixat lunch, surprise surprise och Saga vakna precis när jag kom in genom dörren. Dom hade skottat bort massa snö medans vi varit borta men det hade redan rasat ner ny, tacksamt jobb:) Tur att jag slipper skotta iallafall...

F ska ut ikväll och bowla med Fredrik och Danne så jag och Saga har haft tjejkväll med chipsmys...


Min lilla mystjej♥

Jag ville kolla Masterchef men blev nedröstad så det blev Händige Manny, finns det nått värre barnprogram???? Nu sover båda barnen och jag ska orka röja lite här hemma innan jag får besök. Jag hade inte tänkt att ha tråkigt ikväll alldeles själv utan ska ha en skön ompysslings kväll med vin, ansiktsmask och skvaller;)....
 

Lite snö!


Tror vi behöver skotta!

What to do?

Har börjat tänka lite smått på det här med förskola till Vilda när hon ska börja och så. När jag lämna Saga härom dan så kollade jag av med Veronica hur det såg ut med platser till nästa år. Mest troligt så kommer Vilda få gå på en annan avd om inte nån slutar då vill säga. Hmm, det är ändå på samma ställe men känns lite surt att behöva gå till 2 olika avdelningar med ett påklätt barn medans det andra tas på, känner mig kluven.

Sen överhörde jag en mamma ta upp det här med gruppindelningarna på Sagas avd. Jag har inte riktigt kännt att Saga har drabbats men dom delar ofta in barnen i två grupper. Dom stora åker ofta iväg på saker medans dom små stannar kvar. Just hennes dotter är mitt imellan och får stanna kvar med dom små och tycker det är tråkigt då hon brukar leka med dom äldre tjejerna. När ena fröken börja förklara sig så tänkta jag på Lou Rossling för det va försvarställning på hög nivå och efter mamman gått så fortsatte det.
Börja bolla med idén att vi kanske ska söka in dom på Ur och skur dagiset istället, har ju hört väldigt bra saker från flera stycken. F är tveksam till det hela med omskolning eftersom Saga trivs så bra, att det ligger längre bort men tåls att tänka på tycker jag. I slutändan brukar det oftas bli som jag vill ändå;) Så vi får se...

Världens bästa Vilda

Nu har det gått 5 månader sen lillVilda kom♥  med tanke på hennes size vet jag inte hur länge till jag kan kalla henne för liten,haha. Alldeles underbar är hon iallafall och vi njuter av varenda sekund med henne!


Världens bästa Vilda:)

Vildas lista:
* Vaknar fortfarande alltid med världens största leende.
* Kan rulla från rygg till mage.
* Äter helst ersättning men har smakat på lite potatis och gröt.
* Somnar vid 6 på kvällen och vaknar runt 7 på morgonen.
* Låter som en liten dinosaurier när hon pratar.
* Älskar att kramas och mysa i ansiktet.
* Väger stadiga 7,8 kg.
* Sitter helst upp i en stol eller i någons knä.


Dagen till ära åkte vi och köpte en gåstol till Vildas förtjusning:) Vet inte vem som gillar den bäst bara, Saga eller Vilda?




Leos lekland

Trevligaste och roligaste dagen på länge!

En skåning, en göteborgare, tre lulebor och ett gäng med galna kids är vad som behövdes för att ha en perfekt dag på Leos lekland. Det va fullt ös medvetslös som gällde från början och höll på i nästan 5 timmar:)


Alltid lika söta är Ella och Julia som satt och spana i vagnen medans dom stora barnen sprang runt i 100 km.


Alla samlade för att äta lite lunch och det märks vem som gillar att vara med på bild;) Kaffe och kaka blev det efteråt men varken Wille, Noah eller Saga hade riktigt tid att sitta still och for iväg. Lillbebisarna somnade en efter en efter maten förutom Vilda som somna innan.


Saga hann inte riktigt med i Willes och Noahs tempo men kröp igenom alla gångar i sin egen takt. En favorit är cyklarna som blev ännu roligare när Noahs pappa ville vara med, smidigt värre. Jag cykla oxå en sväng men det finns inte på bild;)


Den här läckra pappan va oxå med och cyklade.........mums;)


Men läckra pappan blev brädad för dagen när Vilda valde att kramas med Magnus istället...

Tack för en trevlig dag och hoppas ni som inte kunde komma kryar på er så att ni blir friska snart.
 


Mammalunch v.9

Eftersom det är sportlov och storbarnen är hemma flyttar vi veckans mammalunch till Leos lekland. Idag blir det jag, Annica och Ida som träffas med män och kids eller som F påstår så har han och Magnus en pappagrupp så det är vi som hakar på dom kanske?? Då jag känner både F och M så kommer dom leka, synas och höras mest av alla så barnen kommer få roligt.
Kul ska det iallafall bli och vi är alla laddade för en heldag med skoj!

RSS 2.0