Sköna söndag

Vilken underbar dag man får vakna upp till. Solen skiner in genom fönstrena och värmer väldigt skönt. 

Natten var inte lika underbar med en lillVilda som kräktes sent igår kväll och sen fortsatte i några timmar. Lite erfarenhet har jag fått med två små barn så satte henne framför en film istället för att lägga tillbaka henne i sängen, det kommer ju sällen en så att säga och det är ju lättare att torka spya från golvet än i sängen. Sen bädda jag sängen med ett påslakan över kudden och resten av sängen så jag lätt kan vika ihop om hon skulle kräkas igen, och sen tog jag bort täcket och la i en en filt i påslakanet. Jag har gjort det här till en hel vetenskap, hahhaha.

Idag är det bättre, vi är ute och skottar fram altanen, leker i snön och cyklar. En härlig dag med andra ord men vi håller oss borta från folk ut ifall att vi smittar ;)

Härligt vårväder för en cykeltur

Vildas första provtur på sin trehjuling :) Hon når inte riktigt ner än till pedalerna men hon är lika glad för det..


Saga har längtat att få ta ut och prova sin cykel ända sen hon fick den på sin 3 års dag i februari. Vi har också längtat eftersom hon fick lov att ha den inomhus och cykla tills vi tog ut den ;)

Ha en skön söndag i solen gott folk, våren är här :D






Where did you go?

Senaste veckan har jag verkligen inte känt någon som helst inspiration eller lust till skolan, aahhhh så frustrerande har som tappat den nånstans. Arbeterna och uppsatserna tar mycket längre tid att få gjorda och jag får kämpa för sådant som annars kommer väldigt lätt för mig, så bara där tappar jag lite lusten och känner ännu mer frustration.. Det gör ju inte saken bättre heller att jag läser världens långtråkigaste bok i svenskan, den gör mig lite deprimerad helt ärlig men snart är den utläst.

Men jag hoppas att det vänder snart, kändes i alla fall mycket bättre idag med allting och nu har jag fått en intressant uppgift i svenskan, ska skriva en debattartikel och jag älskar att argumentera för saker jag tror på. Så ny energi och massa kaffe så ska jag nog fixa de tråkiga skolmåstena också.

Jag har världens bästa storebror :)

Dom här fina blommorna, nallen och chokladen kom med blomsterbud för en stund sen ♥




... från min älskade lilla Stoffe ♥

Sista rycket innan helgen!

Ja då var det äntligen fredag. Har inte fått gjort så mycket i skolan som jag hade velat men har kommit igång rejält med träningen så jag har varit väldigt trött. Idag strular det till sig med tandläkartid och glasögon hämtning, plus att jag nåste närvara på svenska lektionen så Saga får följa med till skolan. Tror vi ska få ihop det här ;)

I helgen ska vi då storstäda här hemma iallafall, ser ut som en bomb igen men det har en tendens att bli så. Finns inte så mycket tid över och vi prioriterar inte städningen utan den lilla tid vi får över myser vi på istället ;)

Nu ska vi strax packa in oss i bilen, har försökt att skriva lite på mitt svenska arbete men Saga tycker inte det var så kul, mina barn går verkligen inte att plugga med.... Men bara några timmar kvar nu sen kan fredagsmyset börja :)

Jag ska inte klaga...

...men ändå kommer jag på mig själv att gnälla över ganska oviktiga saker i livet som treårstrots, sjuka barn, städning, tvätt och massa andra saker som egentligen bara är just massa skitsaker och i sin helhet ganska underbara små problem. Det finns stunder då man bara längtar efter att bara få tillbaka dom där oviktiga problemen och faktisk lovar att aldrig mera klaga.

En sak jag tänkte väldigt mycket på när vi låg på sjukhuset med Saga var att jag aldrig skulle ta min familj för givet igen, utan värdesätta, uppskatta och älska min lilla familj varje dag för man vet aldrig vad som händer eller när det händer. Det lever jag väldigt mycket efter än idag och jag har förändrats sen den dagen men ändå...

När vi väl kom hem bara älskade jag dom här små vardagsproblemen som man annars kan göra till större och jobbigare än vad dom egentligen är och ingenting kunde vara värra än det vi fick gå igenom... Men så kommer man in i vardagslunket, vardagsproblemen tar mer energi än vad dom borde och inte för att jag någonsin glömmer det som hände men någonstan på vägen mellan då Saga äntligen blev friskförklarad, Vilda kom till världen, båda pluggar, tiden som inte alltid räcker till osv, har jag förträngt och missat det som är viktigt.

Mina tankar finns hos Ellie ♥ Maries och Johns dotter, Vincents lillasyster. En söt liten busig tjej som var helt frisk tills för någon månads sen då hon blev sjuk och nu bor familen mestadels på sjukhus. Det som känns fruktansvärt, förutom att hon då är sjuk självklart, är att dom som vi inte får några direkta svar, att läkarna står handfallna, att Ellie blir sämre men aldrig riktigt bra, att dom inte hittar rätt behandling eller diagnos och skickas runt mellan olika sjukhus. Vi var där med Saga och ovissheten är hemsk, tärande och näst intill olidlig. Dom gör det bra, hela familjen kämpar och jag vet att dom kommer att klara det, man gör det men vägen dit känns väldigt lång, ibland inte inom räckhåll. Vi tänker på dom varje dag och vi vill inget hellre än att Ellie ska bli frisk, att läkarna ska ge svar så att dom vet vad som ska ske och slippa ovissheten.

Grattis Ellie på din 2 års dag och tack för att du och din familj öppnar mina ögon igen ♥


Skönhet har ett pris.....

...och det är dyrt :/

Det finns en ansiktsbehandling som jag har suktat efter länge, en som tar bort säkert det mesta men för min del vill jag få bort solfläckar (pigmentfläckar) i ansiktet som jag fick en sommar när jag käkat penicillin. Det har varit en kostnadsfråga och jag har väl inte känt att jag vill lägga dom pengarna på mig själv fast ändå vill jag ingent hellre, ja jag har velat fram och tillbaka väldigt länge. Jag bokade tid en gång men då fick jag inte göra behandlingen eftersom jag var gravid med Vilda.

I julas kom då min älskling med världens bästa julklapp, min man är verkligen bäst på att överraska och är så omtänksam ♥ Självklart hade han varit och köpt ett presentkort på behandlingen jag vill ha och jag blev så glad att jag börja gråta. Är lyckligt lottad som har han :)

Igår tog jag mig äntligen till Behandlingscentret för att boka tid, är ju ett tag sen det var jul men har haft sjukt mycket att stå i med skola och allt, så jag har faktiskt inte känt att jag har haft tid. Jag var alldeles lycklig när jag stod där och blev ännu gladare när dom sa att dom hade tid redan nästa vecka. När tiden var bokad börjar hon prata om hur viktigt efterbehandlingen är då i princip hela mitt anikte kommer att fjälla bort, jag förstår vikten i det också och hade faktiskt räknat med att köpa några produkter. Meeeeeen att produkterna skulle kosta mer än själva behandlingen hade jag inte räknat med :( Finns fyra stycken produkter (rengörning, dagcreme, peeling och uv skydd) men skulle klara mig på dom två förstnämnda och ändå kostar dom mer än behandlingen... Jag satte lite i halsen när hon sa att priset på den lilla lilla (läs superlilla) tuben dagcreme kostade 1050, what?? Lite chockad fortfarande faktiskt..

Jag har fått ta det mogna beslutet att skjuta på det åter igen, tråkigt men har jag klarat mig så här länge klarar jag mig säkert ett tag till. Men i juni när jag får tillbaka på skatten, då jävlar ska det ske!!



Blame it on the dog

Imorse var jag lite lätt irriterad på att Sagas ena vante var spårlöst försvunnen och lite less på barnen då dom springer runt inomhus och leker med ytterkläderna så att dom försvinner. Känns som att det är samma visa varje gång vi ska iväg, att det är något som saknas för att sedan hittas på dom mest konstiga ställena i huset.

Och när jag gick runt och letade och muttrade på Saga, att vanten skulle minsann inte försvinna om hon  lät dom ligga i sin låda, får jag minst sagt ett oväntat svar....- Hunden har ätit min vante! Jaha säger jag men vi har ju ingen hund. - Då måste vi köpa en! Haha what??

3 år och skyller en borttappad vante på en hund som vi inte har, kan inte låta bli att le. Min underbara lilla knasiga tjej ♥



Ändrade planer

Ja då var det lillVildans tur att bli sjuk :/ 


Febrig liten tjej ♥

Saga verkar också lite hängig, hon somnade i fåtöljen medans Fredrik la Vilda, sjukorna avlöser verkligen varandra här hemma :/
Inget Ormberget idag då alltså utan det blir vad det blir, får se vad tjejerna orkar med när dom har vaknat :)

Gomorgon söndag :)

LillVildan tyckte att det var morgon redan vid halv 4, suck det gjorde inte vi :/ Efter tre omsomningsförsök gav vi upp och steg upp kl 05:00. Tänk att det inte funkar så att om dom lägger sig lite senare på kvällen att dom då går upp lite senare nästa morgon?? Inte våra kids iallafall :/ Jaja, om några år kommer vi säkert få tjata på att dom ska gå upp :)

Idag ska vi fara till Ormberget för en heldag i backen med familjen Nyberg, med massa gofika och bus så det ser vi fram emot. Vi väntar bara på att dom ska vakna till liv, tydligen sover deras barn länge på morgonen... Skönt :) 

Hoppas alla får en härlig söndag!

Trevlig Påsk

Massa mat och underbara vänner är den perfekta mixen för en trevlig dag. Jag älskar när alla känner sig som hemma och hjälps åt och ett påskbord blev det till slut. Vi måste dock lösa det här med stolproblemet snarast, då två av våra köksstolar har brakat ihop, men som sagt finns det hjärterum så finns det stjärterum ;)


Inte lätt att få med alla på bild men det här var den bilden flest kom med på :)


Fredrik har en familjetradition att man målar ägg innan man äter och utser en vinnare så det gjorde vi. Anett är den mest tävlingsinriktade människa jag känner så inte blev jag eller någon annan särskilt förvånad när hon tog det på största allvar och målade före, under och efter middagen :) Jo min skolkompis trodde först att hon skämta men nej nej, inte Anett inte. Vi utsåg henne till vinnaren btw och alla barnen tyckte också det var bäst så haha ;) 

Saga och Vilda fick en påhälsning av påskharen som kom och lämnade två påskägg på altanen. Så söta och helt ovetande dom är ibland kom dom in springandes och ropa glatt: Saga- Jag har fått en låda! Vilda- Bam! (vilket betyder boll på vildiska). Jag föreslog att dom skulle kolla inuti ägget också och se där, där fanns det Blixten McQueen bilar och då blev dom ännu gladare, haha knasiga ungar. Men Saga har alltid varit sån att hon blivit så glad för just paketet/lådan att hon inte ens tänker på att det just bara är förvaring för den riktiga presenten, och det verkar ha smittat av sig till lillVildan :)

Nu har alla gått hem, barnen var hyffsat trötta och stupade ganska fort. Jag har öppnat en flaska vin och ska mysa ner bredvid Fredrik i soffan och bara njuta av en underbar dag och förhoppningsvis en fortsatt trevlig kväll :)

Glad Påsk på er alla <3



Gomorgon långfredan

Idag gjorde vi morgon kl 5:15 här, inte mänskligt men har man pigga små busungar så har man. Har gett mig tusan på att denna dagen ska bli bättre än den igår, det kan ju inte vara så svårt då gårdagen var värre än värst men mitt och tjejernas humör är på topp så förutsättningarna är bra :)


Vi har redan hunnit med lite äggmålning här på morgonen :)

Ska steka påskköttbullar idag och grilljera skinkan och sen måste jag en snabb sväng förbi affären och handla det jag glömde igår, tänk om jag kunde få med mig allt någongång ;P Men dagen har ju bara börjat än så det hinns med, först ska jag tvätta och plocka undan lite, en dammsugning står högt upp på listan :)

Gomorgon underbara påsk!


Efter trots kommer det förhoppningsvis något lättare

Idag har varit en j*vligt jobbig dag med trots, grin och skrik mest hela tiden. Jag är helt ärlig helt knäckt och Fredrik ser inte bättre ut han, tur att vi är två iallafall annars hade det blivit dårhuset nästa ;) och tur att dom små inte fattar sin styrka hur lätt dom tydligen kan knäcka sina föräldrar, eller tur jag hoppas dom inte gör det. Det är ju 2 mot 2 men när dom är på det humöret har vi inte en chans känns det som.... Ibland blir det bara för mycket.

Nu sover dom sött i sina sängar, Fredrik ligger utslagen på soffan och jag ska nog joina honom. Livet som småbarnsförälder är för det mesta helt underbart men inte idag.. Nya tag imorgon :)



Vill ha en städerska tack!

Snacka om att vi behöver städa, ser ut som en bomb har exploderat och spritt ut allt möjligt jämnt över hela huset. Leksaker, ren tvätt, smutsig tvätt, massa disk och massa annat, dammsugas och skuras behövs det också göras.

Vill ha en städerska som kommer och gör det åt mig men det lär ju inte hända så det är väl bara att sätta igång.....


Skärtorsdag

Saga och jag har legat sjuka sen i måndags men idag är det bättre. Lillstumpan är feberfri men har fortfarande en väldig hosta och är allmänt snorig så vi tar lite tidigare påsklov och stannar hemma från dagis. Hon är inte så glad så får försöka hitta på något kul under dagen så kanske hon blir på bättre humör.

Idag ska vi iallafall hinna med att åka in och prova ut nya glasögon och beställa nya glas, synen och skelningen har blivit mycket bättre och det känns skönt. Vi ska även passa på att justera hennes nuvarande glasögon som fick sig en tuff behandling när lillasyster fick tag på dom häromdagen.  

Har funderat en massa på vad vi ska lägga i flickornas påskägg i år då dom fortfarande inte äter godis? Blir nog en liten leksak istället, kanske bäst att köpa leksaken innan ägget så den får plats ;) 

Ja då är det väl  bara att köra igång dagen då, tror jag tar lite mer kaffe och hoppas på mer energi :)





Trots, påskpynt och träning

Här hemma testas och trotsas det för fullt, vissa dagar riktigt hemska och på gränser till att man inte tror att man ska överleva. Mycket syskonkärlek mellan dom små, det ska retas, petas och slåss mest hela tiden och ingen vill ge sig utan båda är väldigt envisa och med ett hett temprament... O my vart ska detta sluta..

Igår ville vi påskpynta lite. Framförallt orkade vi inte höra oss själva tjata något mer utan behövde en avledande manöver, så vi klädde på oss och gick en promenad medans vi plockade lite påskris som vi sedan satte i en kruka på altan med fjädrar i. Jag är ganska känslig för när riset knoppar sig, nån slags allergireaktion, så i år kör vi nog bara påskris utomhus.


Så här fint blev det efter att Saga satte i fjädrarna :)

Annars är det träningen och maten som är i fokus här hemma nu. Två dagar i veckan, onsdag och torsdag, åker vi hela familjen efter skola och dagis till Inpuls för att träna, resterande pass kör vi skiftbyte :) En ny bok av Fredrik Paulún är köpt som heter GI-månad, med massa goda recept på frukost, mellanmål, lunch och middag. Vi har insett att vi måste äta en mer nyttig och välbalanserad kost som är mer näringsrik, innehåller bättre energi och då framförallt mat med lågt glykemiskt index, detta är för att vi ska orka med våra fullspäckade scheman med skola och träning. Taggade till tusen är vi och barnen älskar att åka på gymet, så inga ursäkter finns längre ;)

RSS 2.0