Vilken j*vla dag :P

Det började redan igår då jag inte hittade min påbörjade fördjupningsuppgift i psykologin, som jag skulle redovisa idag. Letade ihjäl mig, ja till och med i sorteringen och soporna men inte fanns den någonstans. Anar att jag städa bort den innan mammalunchen i söndags, bara för att den inte skulle försvinna la jag den på ett säkert ställe....

Ja det var bara att börja om strax efter kl 21, lite upprörd och lite stressad satt jag uppe till 2 inatt och fick ihop ungefär hälften. Strax efter 5 vaknade ungarna, liite trött var jag men vi fick ihop morgonen och kom oss iväg till dagis vid halv 8. Vilda var lite extra arg idag på att hon hade fått 2 små tofsar i håret, haha ;)

När jag kom hem igen var det bara att sätta på kaffet och fortsätta skriva. Gav upp en sväng, drack mer kaffe, grät en skvätt och sen när jag äntligen fått ihop min uppsats tog färgpatronen i skrivan slut. Kan det krångla lite mer, aaahhhh less ;P. La över uppsatsen på USB minnet men hann då inte läsa igenom skiten hemma innan jag åkte, kan man bli mer oförberedd än jag var just då????

När jag kom fram till skolan upptäckte jag att halva vattenflaskan runnit ut i väskan. Alltså seriöst, skratta eller gråta? Jag hade lagt väskan i Vildas bilstol så den var också genomblöt.... Maria var snäll och fixade så att jag fick mina papper utskrivna 10 min innan lektionen började iallafall. Jag satt in i det sista utanför klassrummet med min rosa märkpenna för att jag lättare skulle hitta någonting som jag skulle säga. Just då ville jag bara att denna dag skulle ta slut.

2 timmar senare kom jag ut, har inte en susning om hur det gick men det ska bli intressant att höra vad jag får för betyg :) Tror jag var så j*la less just i det ögonblicket att jag bara körde, det fick gå som det gick och det gick bra!



Blingovisning & mammalunch

Idag har det varit full fart från kl 7 här hemma. Är en typisk mammaoptimist och tänkte igår kväll att jag lätt hinner fixa både bakning, matlagning och lite snabb städning innan kl 10, haha mina små busungar vet hur man härjar och gör det en aning mer komplicerat om jag säger så ;) Meen på något sätt, som alltid, fick vi ihop det. Seg kladdkaka a la Leila och limekryddad lax med potatismos.

Vid halv 10 kom en efterlängtad Elin som skulle visa blingos vårkollektion och med sig hade hon söta lilla Vide. Massa fina kläder och härliga färger så det blev en hel del beställt av oss alla, jag köpte till och med en tröja till mig själv :)


Blingos vårkollektion

Snabb, vild och blingomodell för dagen, lillVildan. Hittade henne på köksbordet som vanligt, sötfian :)

När alla hade åkt och all disk var bortplockad tog vi på oss kläderna för att ta en promenad i det blåsiga men härliga vädret. Skönt med luft men mindre skönt när jag insåg att det inte bara är Saga som är intresserad av bajs. Saga kan ju babbla i oändlighet om alla olika sorters bajsar och kommer hon inte på några fler så hittar hon på egna, bajsåldern har anlänt.
Men bättre att prata om bajs än som Vilda plocka upp det och smeta ut det i vanten och hålla på, höll på att dö. Självklart hade jag inga våtservetter med mig, vilket jag alltid annars har så fick hålla på i snön ett tag för att få bort det. Fick stoppa henne flera gånger när hon ville ta upp mera och när vi kommit en bit på vägen ser jag henne stoppa något brunt i munnen, aaahhh panik. Den här gången var det bara lera men ändå, föredrar Sagas bajssnack anytime än Vildas bajsfetisch.....

Innan vi gick hem stannade vi till på skolgården för att gunga lite.

Nu sover kidsen och jag är helt slut i skallen, blir nog en tidig kväll så att vi är pigga och redo för morgondagen!

Sitter och läser med tårar i ögonen

Ska ha uppsatsskrivning i svenskan imorgon och har då valt att skriva om Sagas sjukdomstid. För att hitta lite inspiration och minnas det jag har förträngt, sitter jag och läser i den gamla tråden jag hade med mina mammor på Familjeliv. 

Tårarna rinner nerför mina kinder och jag minns hur mycket erat stöd betydde för mig och Fredrik, vi hade aldrig tagit oss igenom den svåra tiden om det inte hade varit för Er och våran familj. Vet inte om jag har tackat er alla nog för att ni fanns där?? Ni är underbara, ni gjorde så att vi orkade kämpa, ni gjorde så att vi orkade leva!

TACK♥

Förkylt

Somnade i söndags med öm hals och täppt näsa och på måndag morgon var det ett faktum, jag har gått och blivit tokförkyld. Helt tjock i skallen är jag, inte mycket som fastnar när jag pluggar, och därför har det inte blivit så mycket gjort... När jag mår så här blir ju allt lite extra jobbigt, att hämta och lämna på två dagis suger i vanliga fall men nu har det varit hemskt. Lite synd tycker jag om mig själv ;) men det får man göra..

Nåja, hoppas på en bättre morgondag och massa mer sol skulle inte vara helt fel heller. Kan inte bara sommaren komma nu så att vi slipper alla kläder, kyla och snö. Sommar och sommarlov, det vill vi ha :)

Gomorgon måndag

Ny vecka och nya tag :)
Jag har ju haft min ventileringsdag för ett tag fram över nu, det är så skönt att få ur sig allt som behöver komma ut, mindre kul för dom som råkar vara i närheten, hahaha.

Idag ska jag ta mig an arbetet i utvecklingspsykologin om unga kriminella och ta ta taa, besöka stora biblioteket för första gången någonsin. Till veckan ska jag även referera, avsluta lite arbeten och sen avslutas veckan med grammatikprov i engelska och skrivarprov i svenskan. Ingen rast ingen ro. Hade tänkt att sparka igång träningen idag också men min onda hals sätter stopp för det, jäkla förkylningar.

Jag har ett viktigt to do i veckan också! Jag ska boka tid för en klippning och färgning, har skjutit upp det allt för länge nu men nu ska det bli av :)

Ha en bra måndag alla och hoppas eran vecka blir härlig ♥

Städhelg

Helgen har kommit och gått i rasande fart, och större delen har inneburit städning för min och Sagas del. Förutom i fredags då jag var på ett sånt j*vla dåligt humör, allt var bara skit, inget ljus i tunneln och ångest för att inte känna mig tillräcklig vare sig i skolan, till barnen, mig själv, Fredrik eller hemma. Blää vilken dag men Fredrik fick mig på bättre tanker mot kvällen, tur jag har honom ♥

I lördags tog jag och F med kidsen på en morgonpromenad till Miljögården och kolla djuren, skönt med vårsolen som tittar fram nu, sen drog jag och Saga vidare till Annica medans Vilda tog med sig pappa hem. Vet inte hur många gånger Saga sa bajs på vägen dit?? Där är hästbajs mamma, där är hundbajs, vad är det för bajs? där är en kotte, en bajskotte. Suck för bajsåldern ;) 

Sen var det dags för Annicas flyttstädning i sålda huset. Alla mammor + Saga infann sig i tjänst förutom Ullis som var i Sthlm, smart drag ;) Mellan 10-14 körde vi på med en liten pizzalunchrast som vi blev bjudna på av Annica :) Saga kämpade på tappert och skurade golven med en trasa, rena och VÄLDIGT blöta blev dom ;) hon är så bäst att ha med sig min lilla tjej, finner sig i det mesta och gör det roligt.

Idag har jag och Saga varit och städat på farmors jobb, kan inte klaga på att hon inte kan städa iallafall men efter den här helgen kan jag förstå om hon är less. Men sen for vi hem och svidade om, tog med oss lillVildan och åkte på kusinens 4 års kalas. Ett bra avslut på en städig helg.

Och om ni undrar hur det ser ut hemma hos oss kan jag säga att det ser ut som om vi har städat överallt förutom just här hemma ;P


Magsjuka

Fick hämta Fredrik från Empower idag vid 8 då han åkt på magsjuka, inte någon speciell mysig start för mig att sitta och lyssna på honom i bilen fast det var säkert värre för honom ;P
Min stackars lilla älskling♥ När han får något, dvs han åker på allt, får han det 1000 x värre än vanligt, immunförsvar noll med sin medicinen :(

Ja nu ska jag bädda ner mig i soffan, sammanfatta min presentation till engelskan imorgon och försöka få lite behövd sömn. Power point har jag gett upp för ikväll eller för alltid, haha inte tekniskt lagd för fem öre, jag behöver min andra hälft så hoppas att han kan hjälpa mig imorgon förmiddag.

Så skönt att vara tillbaka i skolan iallafall, har dom bästa skolkamraterna som finns ♥

Äntligen fredag :)

Vi har överlevt veckan med väldigt få timmars sömn, men nu tar vi helg och då känns det genast mycket bättre :)


Vilda blev lite sämre igår och har förutom ont i öronen och halsen fått en fruktansvärd hosta, febern vägrar släppa. Envis sjuka det här....


...men trots 40 i feber är hon ändå glad, mammas lilla gounge ♥



Knäcktmamma.nu

Nu har vi haft några sömnlösa nätter och inatt blev det ännu en. Det komiska är att när jag väl får Vilda att somna så vaknar Saga, som nästan aldrig vaknar på natten förutom när hon ska kissa, och har mardrömmar, sen när hon väl har lugnat ner sig vaknar Vilda igen. Snacka om evighetsgöra, mama needs to sleep.....

Nä om jag ska ta och försöka vända dagen till en lite mer positivare syn, nu har jag ju fått gnälla av mig lite ;) Kaffet är påslaget och lillVildan har slocknat i soffan, tar mig lite egentid tror jag :)

Gomorgon onsdag!





Hemma igen :)

Nu är vi hemma igen :) Inget allvarligt, dubbelsidig öroninflammation och halsinfektion, men såå skönt att få veta vad det är. Ingen utav småttingarna har haft öroninflammation förut men nu fick jag svaret på varför Vilda inte velat sova annat än i våra knä, sittandes i soffan. Det ska tydligen göra jätteont när man just ligger ner så lite klokare har jag blivit ;)

Läkaren frågade om jag ville ha penicillin eller inte, varpå jag ville att han skulle utveckla frågan lite. Han fortsatte med att förklara att dom klarar sig utan men att föräldrarna kan tycka att det är skönt att sova. WHAT??? Jag klarar mig alltid men den stora frågan är ju om Vilda skulle få mindre ont och få sova utan att vakna av värk hela tiden. Jo men det skulle hon, tack då vill vi ha penicillin :)

Det blir hemma för våran del resten av veckan, det tar nån dag innan medicinen kickar in så bara att ställa in sig på hemmavistelse. Får se hur mycket jag får gjort i skolväg också, för ser det ut som nu med ingen sömn och knäråtta hela dagarna så blir det inte mycket gjort. Men som sagt, vi ska nog klara av detta också :) vem vet jag kanske omvänder lillVilda till att tycka skolarbeten är roliga.



Varför ringer jag??

Ringde BVC igår för att vi var lite oroliga för Vilda som har haft feber sen i fredags, runt 40. Fick till svar att vi kunde vänta med att komma in på onsdag, men inte är jag tillfreds med det svaret. Vet egentligen inte varför jag ringer och frågar då jag aldrig är nöjd med svaret jag får och alltid gör som jag vill ändå, vilket är tvärtom vad dom säger ;)

Jaja, är det något som jag lärt mig sen Sagas sjukdomstid är det att alltid gå på min magkänsla och jag skiter faktiskt i att jag kan bli en pain in the ass för att få som jag vill, fast jag tycker bara att jag kräver det jag har rätt till. Jag är orolig, kolla mitt barn nu, jag vill inte vänta i några dagar jag vill nuuuuuu!

Så nu håller jag på att packa in mig och lillVildan i bilen för vi ska till VC och kolla varför inte febern vill ge sig. Hon har varit vaken med 40 grader i natt, trots supp. Vänta till onsdag my ass, vi åker in nu :)

RSS 2.0