Lite bilder från veckan

Ja som sagt har vi ju varit hemma och varit sjuka så vi har försökt att sysselsätta oss med lite bakning och nån kort promenad när vädret var fint.


Mycket soffmys har det varit och välling har nästan varit det enda både Saga och Vilda har fått i sig.


Efter flera dagars hög feber åkte jag tillslut in med Saga på jouren vilket inte gav speciellt mycket. CRP:t var det jag ville kolla av pga hennes tidigare hjärtproblem men det visade inget som sagt, men det lugnade ner oss väldigt mycket :)


Massa onyttigheter har vi bakat men det är ju så gott :) Det här är kladdkakemuffins som var syndigt goda.


Jättemumsig räkpaj gjorde vi också.


En dag när febern var borta tog vi en skön promenad med vagnen till Miljögården i stråland sol :)


Vilda är alltid lika glad och rolig trots att hon är sjuk och hon älskar att klä ut sig :)

Saga the one and only

Ja vad ska man säga :) Undrar var hon får allt ifrån?


- Mamma jag har jätteont vi måste åka till stan.

- Vad ska du göra i stan?

- Äta en kaka!

- Så du har ont och vill åka till stan för att äta en kaka?

- Ajajaj, jag har jätteont mamma, vi måste åka nuu.




Tuff vecka

I veckan har det varit fullt upp!

Sjuka barn om vartannat har vi haft och fullt upp med skolan på vars ett håll. Fredrik kör på för fullt med sina certifieringar och jag har haft dom sista nationella proven + redovisningar. Det har varit svårt att få ihop med febriga småtjejer men världens bästa kompis Anett har ställt upp till tusen procent och haft barnen när jag har varit i skolan, tur vi har henne ♥ och tur att tjejerna fullkomligt älskar att vara där.

Bra har det gått iallafall, avsluta starkt med 4 st MVG och väntar fortfarande på svar på en skriftlig redovisning och på ett muntligt prov i engelska, hoppas på MVG där också :) I svenska fick jag slutbetyget MVG så jag är nöjd :) Dom andra har jag inte fått reda på än...

Barnens feber förbryllar mig. I över en vecka har dom haft feber nu med någon dag feberfri, fast då ligger den på 37,5 så det känns ändå inte bra. I torsdags åkte jag in till jouren med Saga då febern steg till 40, och jag vet att hon blivit friskförklarad med hjärtat men det kändes ändå bra att kolla. CRP visade ingenting så vi bestämde att vi ger det till över helgen och har det inte gått över blir det VC på måndag. Just nu lutar det åt det men idag är det Vilda som mår sämst..... Hmm konstigt det här!

Svårt att sysselsätta barnen när den ena alltid mår lite bättre än den andra från dag till dag. Men vi har tagit korta promenader i solen, bakat och kollat film så det har gått bra. Värst är det på natten då dom sover jäkligt dålig och vaknar och gråter, också det om vartannat så sömnbrist det har jag.

Nu håller jag fan tummarna stenhårt att vi till veckan som kommer får vara friska. Jag ska fixa det sista i datan sen blir det matte för hela slanten....





Muffinsbak

Igår kväll fick Vilda då feber IGEN och strax därpå kräktes hon, så mycket för våran teori om åksjuka haha, kanske var önsketänkande... Hoppas bara vi inte smittade ner någon på kalaset, inte kul för Fredriks syster som åker till Spanien med sin familj på lördag.

Så idag har jag och tjejerna varit hemma. Ingen feber eller mer kräk så när solen tittade fram gick vi ut en sväng, många roliga vattenpölar fanns det att leka i. Men det är så svårt att fördriva tiden inomhus ibland och helst med ett barn som är lite hängigt och ett som har energi för tre så vi ställde oss och bakade muffins.

Jordgubbs och lime muffins






Ingredienser
(12 stora, 20 små)

200 g smör
2 dl strösocker
3 st ägg
1 tsk bakpulver
½ tsk vaniljsocker
skal eller saft av lime efter egen smak
4 dl mjöl
½ dl mjölk
½ liter (250 g) jordgubbar

Gör så här

Låt smöret bli rumsvarmt, vispa sen smör och socker till en jämn smet.
Rör ner äggen ett i taget.
Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och lime.
Blanda i mjölet och till sist mjölken.
Lägg i formar och tryck ner delade jordgubbar.
Grädda mitt i ugnen på 200° (små 175°) i 18-20 minuter.


Ett väldigt enkelt och snabbt recept och goda blev dom, alldeles saftiga så dom kommer vi att göra igen :)





Sveriges dag

Ja idag har vi firat en massa. Barnens morfar fyller 67 år och firades med skönsång i telefonen imorse, ja må han leva och sjörövar fabbe blev det när Saga fick bestämma. Jossan fyllde tonåring igår så det firades ute i stugan idag med släkt och massa gofika och Idas och Daniels son tittade ut natten till idag ♥ Sen självklart att det är Sveriges nationaldag!

Morgonen startade vi med härligt familjemys i sängen och sedan storstädade vi och klippte gräset, Fredrik sprang mellan regnskurarna :) Sedan for vi då till stugan i Mjöfjärden och firade Jossan, stor och lång har lillskiten blivit ;) Vi upptäckte även att Vilda är åksjuk när hon fontänspydde ner hela sig själv och bilen efter slingerikrok vägen, vi tog stora vägen hem ;) Väl hemma grillade vi karré och korv med massa goda tillbehör och när vi höll på att dö i matkoma gjorde Anette och Saga en päron och kokos paj till efterrätt. Mums!

Nu ska jag ta mig ett glas vin och mysa ner i soffan och kolla Greys och bara njuta av dagen. Härligt när man får en sån här dag mitt i veckan att bara vara med sin familj och umgås ♥


RSS 2.0