Härlig måndag!

Efter en bra helg vakna jag upp till en härlig måndagsmorgon!

Morgonmys med Saga i soffan är det bästa och sen vakna Vilda och det blev ännu bättre. Nu är jag redo för dagens göromål :) 

Gomorgon! :D

Helgen

I helgen har vi haft ett fullspäckat schema med middag, dop och kalas, men oj så kul vi har haft :) Förutom allt detta så har vi myst, storstädat, och äntligen burit ut granen! (pga all snö ut till bodan, typ midjehöjd, fick granfan stå kvar inne tills vi orka skotta oss fram).

I fredags efter skolor och dagis åkte småttingarna till sin farmor där dom skulle sova över natten. Jag och Fredrik svidade om och åkte till Allstar för att äta middag med en massa goa vänner. Lite hemskt men sist jag och Fredrik sågs och faktiskt var ute tillsammans var i augusti 2010, liite för långt mellan svängarna kan man säga ;) God mat åt vi med väldigt trevligt sällskap som sen fortsatte hemma hos Danne med lite afterparty. Jag har inte varit så där glad och härlig i huvudet på länge men ibland väldigt sällan räcker ;)

Jag och världens bästa Li på Allstar ♥

Igår döptes söta lilla Albin :) Jättefint dop och helt galet mycket fika efteråt. Saga är riktigt väluppfostrad vid såna tillfällen, Vilda not so much men det är ju ett friskhetstecken när barn springer omkring... visst? Finns inte en chans att jag går upp i vikt så länge lillvildis får bestämma takten och den är alltid på full fart ;) 
Kan säga att kvällen innan + dop tog ut sin rätt och jag stupade i säng kl 21!

Sötaste lilla Albin ♥


Äntligen fick vi fira våran storkille Noah som fyllde 4 år i torsdags. Så idag har vi varit på Leos lekland där vi har ätit glass och busat tills båda barnen stupade och blev hungriga.

I piratrummet på Leos :)

LillVilda tyckte det var mycket folk och ville mest mysa på hos pappa ♥

Helgen avslutade jag och Fredrik med att laga fajitas tillsammans och dricka en whiskey. Som sagt, en hektisk men rolig helg som jag fått spendera med fina vänner och min underbara lilla familj :)

 


Tokiga lilla Saga <3

Har haft ett paket Nesquik i skafferiet ganska länge, ni vet dom där chokladbollsflingorna som alla barn och vuxna älskar. Kan ju vara för att det smakar mer som godis än frukost :). Hur som helst så tänkte jag att idag ska vi ha en mysfrukost a la nesquik och ropar på Saga och säger: 

- Jag har en överraskning till dig!

Saga kommer springandes, sätter sig på stolen, tittar på sin skål och utbrister i ett glädjetjut:

- Åh små köttbullor, mamma titta massa köttbullor. Jippi!


Tack....

.... till alla som gett mig jättebra råd och delat med sig av sina erfarenheter. Jag har tagit åt mig alla och sen får jag pröva mig fram och se vad som funkar för våran familj :)

Vi fick ju en lite knacklig start med sjuka barn men tack vare underbara vännen Anett har det löst sig också. Hon har agerat dagmamma åt båda små busungarna och varit guld värd. Sen fick jag lite skolmaterial av min underbara svärmor, ett jättefint kollegieblock som är av stl delux som rymmer alla ämnen. Tack så jättemycket!

Ett tack till Sofia, Ida och Marie som tog sig tiden att skriva ner en massa bra saker. Vissa en hel roman hahaha ;) 

Jag är väldigt lyckligt lottad som har så många underbara människor runt omkring mig, som ställer upp och finns där i vått och torrt. Så tack alla för att ni finns ♥

Jag behöver massa goda råd...

..... och jag vänder mig framförallt till alla er grymma och kloka mammor som VET hur det funkar och HUR man ska göra!

Jag pratar självklart om skolan igen :) 

Eftersom den nyss har börjat är det ganska lugnt än så länge men snart kommer det sätta fart och då behövs en bra planering för att få ihop livet med allt vad det innebär. Matlagning, handling, pluggning, dagis, jobb... Ja listan kan bli ganska lång ;)
Eftersom Fredrik är borta från tidig morgon till sen kväll på sin svetsning är det jag som står med det mesta här hemma + att jag har min skola så det här kommer bli en utmaning. Jag är inte orolig att jag kommer att klara det för det kommer jag men lite goda råd och lite vägledning behövs alltid.

Jag har bestämt mig för att klämma in några träningspass på morgonen, behöver energin och rensa skallen är ju aldrig fel. Det kommer bara ge en massa extra kraft att klara resten av dagen så det är bestämt. Sen har jag också bestämt mig för att göra allt skolarbete på skolan. Jag åker dit tidig morgon, även när jag inte har lektioner så att jag får lite studiero och inte kan få för mig att börja plocka här hemma, finns ju alltid något som måste göras här hemma men det hinns senare.

Det jag mest är clueless över är hur jag ska få ihop matlagningen. Har stått med två trötta barn i veckan och det var ingen hit direkt. Jag kommer storhandla på helgen och ha ett färdigt matschema så att allt finns hemma men när ska jag få tiden att laga den?? Kanske bäst att göra några färdiga rätter på helgen så att maten finns klar dom dagarna jag kommer hem sent. Hmmm...

En annan sak jag har ont i hjärtat av är mina små bustjejer som får vara långa dagar på dagis. Oftast från frukost runt 8 tiden till kl halv 4 ibland senare. Usch det känns jobbigt :/ Hur har ni gjort och hur har era barn klarat det??

Ja en massa tankar far runtomkring men i slutändan löser sig nog allt. Hoppas få ta del av eran erfarenhet som fixat/fixar det här galant men som säkert också kämpat för att få ihop allt :)

Sen undrar jag om det bara är jag som knappt kan kommenetra ett inlägg fån er andra, på många inlägg är det helt blankt nertill???



Tummen upp för småbarnsmamman!

Istället för kollegieblock och blyertspenna blev det ritpapper och färgpennor till skolan men visst ska man sticka ut första dagen ;) 

Annars gick det jättebra och nu ser det faktiskt ut som att jag får ihop mitt schema bättre och får in både religionen och psykologin och behöver då bara läsa samhälls på distans. När jag satt där och lyssnade på läraren var det som en 10 års pausknapp satte igång igen, I still remember..... Även om jag klarade dagen med glans och jobbade ikapp det jag missat hade jag huvudvärk x en miljon när jag kom hem....
Sen fick jag även hem en sjuk liten Saga som har blivit jätteförkyld och hostig. Det känns inte ok att vara hemma redan andra dagen så världens bästa Anett Rennelund hoppar in som extramamma idag OCH imorgon då alla dagis har stängt på Hertsön för planering, vad skulle jag ha gjort utan en sån vän ♥ Lyckligt lottad är jag :)



Gomorgon onsdag!

Vilda vaknade 05.30 och Saga myser fortfarande på i våran säng :) Just nu sitter jag bara och väntar på att tiden ska gå så vi får fara iväg på dagis och jag sen vidare till min första dag i skolan, wiiiiiii. Tiden går verkligen inte fort när man väntar och jag är redan färdig.... Jaja, snart vaknar Saga och då blir det full fart här hemma och innan jag vet ordet om det så kommer kl vara dags att åka ;)

Tänk att idag ska jag äntligen få göra något för mig själv, något som jag längtat efter väldigt länge men som hela tiden blivit framskjutet men som äntligen händer nu :)

Blandade känslor...

Sitter här hemma med blandade känslor, aaahhahhhhh. Förvirringen, paniken och rädslan är nog störst just för tillfället men samtidigt känner jag spänning, inspiration och taggad till tusen. Lite kluven kan man säga ;)... Jag pratar om skolan såklart :)
Fick äntligen tag på min studievägledare idag och fick veta att jag kommit in på alla kurser men snacka om att resa tillbaka till känslan när man började högstadiet/gymnasiet, hahaha. Oh my, vad har jag gett mig in på??

Inte för att jag är det minsta osäker på mig själv eller fortfarande undrar vem jag är som jag gjorde back in the days men just det här överväldigande känslan kommer jag ihåg. Nu är det mer hur jag ska fixa skola med hem och småbarn, hur klarar barnen av att vara långa dagar på dagis, kommer det bli tufft att fördela tiden, ja jag kan forstätta i evigheter men ändå vet jag innerst inne, och som Fredrik säger till mig hela tiden, att det kommer gå skitbra!

Lite lätt förvirrad var jag ändå imorse när jag satt i möte med min studievägledare Göte, som by the way är helt underbar, och han la fram inte mindre än 6 A4 - Det här är ditt schema!
What?? Efter några försök att förklara gjorde han om det till ett A4, tack för det :) Sen att dom flesta kurserna krockade med varandra och han ritade pilar hit och dit gjorde inte saken bättre, resultatet till det blev att jag valde att läsa några på distans istället för att försöka pyssla ihop den där röran. För att spä på mitt redan så förvirrade tillstånd sa han - Du hinner på lektionen idag! Det hade ju faktiskt varit det bästa sättet att bara kasta sig in, sätta sig på hästen och bara köra...... meeeen jag har väldigt svårt att släppa Vilda på dagis och att inte vara förberedd kändes hemskt så jag tog beslutet att börja imorgon, någon måtta får det ju vara på galenskapen hahha. Vilda klarar och älskar dagis jättemycket så problemet sitter defintivt hos mig ;)

Nu måste jag bara ha en massa kurslitteratur så om någon har dessa böcker liggandes hemma är jag intresserad!


Svenska A
Engelska A
Samhällskunskap A
Religion A
Psykologi A

Imorgon är första dagen på något nytt och spännande och det kommer gå bra :D

Bra start på dagen!

Wow, efter att barnen kom i säng, tro det eller ej, kl 18.10 igår tog jag och Fredrik och var wild and crazy och gick och la oss runt kl 20. Såå skönt och såå behövligt att nån gång få mysa ner tidigt under täcket och kolla lite film för att sen somna gott. Idag känner jag sån energi, humöret är på topp, jag är kär som aldrig förr och barnen är goa och glada :)
Förutom alla mina underbara känslor är jag sjukt effektiv idag och det kan väl aldrig vara fel ;)

Förmiddagen spenderade vi på Växhuset med Smilla och Katinka :)





Syskonkärlek <3

Jossan är det bästa Saga vet ♥


En väldigt efterlängtad dag!

Det var vad jag och Saga hade idag. Ingen pappa, ingen lillasyster utan bara vi två ♥ Å vad det var länge sen och å vad det behövdes, det var helt underbart att sitta och lyssna på Saga som babbla på i ett om allt möjligt och omöjligt och var sprudlande glad för att det bara var vi två :)

Teknikens Hus hade vi bestämt oss för kvällen innan och dit for vi efter att vi fått i oss lite golunch hos Katinka, jättegod laxpasta med spenat... Saga som aldrig varit på Teknikens Hus gick in med stora ögon, ganska tystlåten till en början och sen satte hon fart. Så skönt det kändes att kunna lägga all min tid på min lilla mysgurka som behöver mer egentid än hon får. Vet inte hur många gånger hon sa att hon hade kul, minst 100 och emellan det kom det jag älskar dig mamma. Min älskade lilla Saga, älskar dig så mycket ♥

Fascinerad av bollarnas bana och ljud

Här fastnade hon i en halvtimma, bollar och kulor är en stor favorit!

Trappan var läskig men tydligen samtidigt väldigt rolig då hon skulle upp och ner :)

Sagas verklighetsuppfattning är det väl sisådär med då hon ville ha den lilla kakan och pekade på den största ;)

Lyxig måndag!

Oxfilépasta med paprikagräddsås



Istället för ett glas rött tog jag ett stort glas kall mjölk! Är man småbarnsmamma så är man ;)

Lördagsrastning

Saga och Vilda på Miljögården hos fårena...

Back to school!

Nu var det bra länge sen jag var in och skrev här, kan säga att jag fastnat i Facebook träsket ;) 

Det nya året har börjat alldeles underbart då jag tog beslutet att sätta mig i skolbänken igen, wiiiiii. Känner mig så taggad och inspirerad att läsa upp diverse betyg för att sen söka in till Behandlingsassistent kursen som börjar hösten 2012 eller 2013, dom visste inte hur det blev i år men det passar mig alldeles utmärkt då jag får chansen att komma in i skolandan igen med allt vad det innebär. Dessutom får jag nosa på dom ämnena som har stor tyngd i det yrket jag vill jobba med sen och det känns jättekul :)  Det var också sista terminen det gick att läsa upp ämnen man redan har betyg i innan den nya lagen träder i kraft då man bara får läsa ämnen man har IG i.

Så nu blir det omställning delux här hemma när jag ska plugga heltid jag också men det fixar vi :D Planering är ju vårat andranamn så det är väl bara att sätta fart för den 16 janurai kör jag igång!
Självklart siktar jag högt som alltid så MVG är det som gäller ;)

RSS 2.0