Familjen framförhållning på bröllop

I lördags var det äntligen dags för Fredriks systers bröllop och som vanligt gjorde vi det mesta precis i sista sekund. Det gick ju inte att börja göra sig i ordning för tidigt då det var 30 grader varmt ute, lunch skulle lagas plus att jag gjorde i ordning middagen till Danne och kidsen så att dom slapp att laga.
Vi kom iväg i tid påklädda och fina, redo för bröllop och fest tills jag kom på att vi glömde både kamera och bröllopspresenten och ingen tid att vända om, haha. Som sagt framförhållning är inte riktigt våran grej men vi gör så gott vi kan och har väldigt roligt medans :)

Ulrika var helt breathtaking vacker som brud, så otroligt vacker från topp till tå och att se henne och Lars äntligen få varandra som man och hustru efter 11 år var enormt. Som Fredrik sa i början av sitt tal - Jag är grymt besviken att ni gifter er. Min andra lillasyster gifte sig förra året så nu är jag det enda syskonet som inte är gift, förstår ni vad ni sätter för griller i huvudet på min sambo?
Lilla älskling :) alla flickor föds med dom där grillerna i skallen så dom fanns där långt innan dina systrar gifte sig men kul att DU äntligen fattat vad jag vill ha♥

Här kommer bröllopet i bilder!


Ulrika och Lars gifter sig i Råne kyrka.


Här för första gången som man och fru♥


Alla fick jättesöta små bröllopstårtor som var såpbubblor som vi blåste på brudparet.


Hade för mycket tårar i ögonen när första kyssen kom men fick en bild på den här ;) Så vackra.


Fredrik utanför kyrkan. Det var lite för varmt att bära kavaj men killarna envisades med att ta av och på.


Jag och Fredrik utanför Meldersteins herrgård där bröllopsfesten hölls.


Här samlades alla gäster och drack god champagne och åt god plockmat och jordgubbar. Vi gick även en tipspromenad med frågor om paret och enligt F hade vi schemat men inte inte, vi fick 4/8 poäng.
Vid 18 kom brudparet och då skålades det för fullt. Bra kombination det där med champagne och 30 graders sol, tjoho :)


David och Maria, bästa vän och lillasyster med brudparet samt toastmaster och toastmadame. Väntar en liten bebis i september :)


Våra bordsgrannar Stefan och Christina som är brudgummens lillasyster. Väldigt trevliga och gjorde våran kväll både rolig och minnesvärd då stefan välte ut ett helt glas med rödvin över hela min klänning och lite på Freriks vita skjorta :) Jag stank som en vinfabrik men vad gör väl det när det är fest. Christina vad snäll och gjorde en pappvoodoodocka av Stefan med tillhörande nål, den satt fint :)
Helt underbara och vi kommer med all säkerhet smita in på en fika nästa gång vi är i Sthlm trakten.


Blev en hel del såna här självporträtt efter allt vindrickande. Kan tillägga att dom jag tog såg inte kloka ut, vet inte vad som va fel ;)


Den fina bröllopstårtan. Inget kladd när brudparet matade varandra bara en snopen Lars som insåg att han inte fick ta med en egen tårtbit till bordet utan skulle dela med sin fru :)


Alla gäster hade fina placeringskort vid sin plats och jag höll på att dö när jag såg Fredriks. Syns inte så bra här på bilden men där står en omkring 16 årig Fredrik med kostym och en spritflaska i handen och enligt hans mamma visste hon inte om denna händelsen :) aja aja :) Notera att han är så blek att det ser ut som han har bar överkropp då han faktiskt har en vit skjorta under, ja han var het på den tiden ;)
Mitt kort är taget ganska precis efter Vildas födsel.


Alla 3 syskonen samlade på en bild.

Tyvärr så fick vi åka hem innan festen var slut så vi missade bröllopsvalsen som enligt alla var hur häftig som helst. Mitt i valsen hade Ulrika sagt AJ! Du trampa mig på tån! och sen hade låten jump around med house of pain börjat spela och dom hade gjort ett roligt dansnummer med peruk bland annat. Synd att vi missade det men vi ska tvinga dom att göra en repris i sommar ;)
Vi fick också äran att bjuda brudparet på middag i Mars 2012. 12 utvalda gäster blev utdelad varsin månad och fick välja vad dom skulle göra för paret just den månaden, kul grej och då har dom något att se fram emot varje månad i ett år framåt.

Ja den här dagen kommer vi minnas länge och vi önskar familjen Hegstam, som dom ska heta, all lycka och tack för att vi fick vara med er på eran stora dag. Kram








 


Morgonpigg?!

Om det är ok att få stiga upp kl 5 på morgonen med en sjungandes bebis? Just då tyckte jag inte det men sen när jag kom upp och såg att det redan var 21 grader ute, solen sken och fåglarna kvittra kändes det inte så himla jobbigt längre. Sen att Vilda är väldigt mysigt charmig på morgonen gör det hela lite lättare.
Vi förflytta oss till altanen efter vällingen så nu är planen att ta tag i planteringen och kanske till och med spraya en utav krukorna vita. Tydligen så sprudlar idéerna vid ottan ;)


Min lilla morgonpigga bustjej :)


Massa blommor som bara står och väntar och förmodlingen längtar efter att få komma i större kruka med lite mer jord.


Saga vaknade av lillasysters skönsång och började själv sjunga lilla snigel eller bitar ur den. Dom har definitivt ärvt sina sångröster från mig och Fredrik (stackars barn) som sjunger sämre och sämst, dom låter som en skadesköten fågel så tur att dom är söta ;)

Lillstumpan stupade efter gröten så nu ska jag och Saga ut och gräva lite i jorden och få fason på blommorna :) Det blir nog en härlig dag det här! 


Sommarfest

Idag hade barnen och fröknarna ordnat med en jättefin sommarfest på dagis. Dom sjöng en massa  och några söta pojkar gjorde ett Eric Saade uppträdande, så himla kreativa barnen är :)
Efteråt bjöds det på gofika ute i solen på respektive avdelning och barnen fick ta med sig sin blomma hem som dom sått tidigare i år.


Där det finns kaka där finns Saga ;)


Vilda är helskön, lite laid back och bara softar i solen. En sann livsnjutare ;)

Vi är väldigt glada över att underbara fröken Veronica får stanna ett år till, lätt den bästa utav av dom alla och vi har Elinas mamma att tacka för det. Tråkigt när dom skär ner på personal samtidigt som dom fortsätter att ta in fler barn, helt oacceptabelt enligt mig så hoppas att det blir en ändring.
Sommarlovet börjar inte riktigt än för Saga som kommer gå 2 veckor till tis, ons, tors men sen kommer mormor och morfar upp och då blir det sommarlov, sommarfest, ja you name it. I 4 underbara veckor stannar dom och vi längtar och längtar, vi hoppas oxå att gammelmormor orkar följa även i år för det blir inte detsamma utan henne.

En sommardag

Nu äntligen är sommaren här :)

Innan middagen tog vi fram barnens lilla pool och fyllde den med vatten på altanen, F plockade fram parasollen medans jag gjorde goda trekants mackor av dagens grillrester.
Vi satt bara där och njöt medans barnen var i sitt egna lilla lyckorus, att bada är bland det bästa dom vet.



Poolen var väldigt uppskattad och jag misstänker att det kommer bli plaskande varje dag nu :) Sötungar.

Min snälla svärmor som kom förbi med massa plantor förra veckan kom även idag med ytterligare massa fina blommor, jord och krukor. Nu måste bara jag få tummen ur och plantera dom någongång så att dom växer och blir fina. Tror nästan att det var det hon ville ha sagt när hon kom med jord och krukor ;)
Kvällen avslutade jag med en joggintur med dom andra och nu ska det mysas ner i soffan med min man och en bra film. En helt underbar dag har det varit. 


Mammalunch v.23

Idag var det grekiskt grilltema på menyn och jag började smida planerna redan i helgen så jag hade min alldeles egna grillexpert som hjälpte mig. Fredrik stod snällt och grilla innan han stack iväg och träna, tack älskling :)
Det var en perfekt dag för grillning med strålande sol, värme och varma vindar. Mammorna kom promenerandes sommarklädda så äntligen är sommaren här!
Till efterrätt gjorde jag jordgubbsmuffins med kesella och vaniljglass.


Grekiskmarinerad kyckling, klyftpotatis och tzasiki och med tanke på att nästan 2 kg kyckling åts upp tror jag att det gick hem ;)


Jordgubbsmuffins med glass och jordgubbar. Enligt receptet skulle det bli 12 st men jag gjorde dom extra stora så det blev 5 st. Ska lägga ut recept sen för dom här blir jättegoda, går inte att misslyckas :)

Efter kaffet flyttade vi oss ut på altan, kidsen lekte i gräset och sen var det helt plötsligt dags att hämta storkidsen på dagis. Ibland går tiden bra fort, helst när man har trevligt.
Vi tänkte på Katinka som har börjat jobba men vi skicka iallafall en bild så att hon vet ;)


Söta Alicia i solen.


Tuffa rutan önskar sig en egen bobby car av sin mamma och pappa ;)

LillVilda som troligen har en tand på gång hade en jobbig dag och slockna vid halv 1 och fick väckas när det var dags för att hämta Saga. Det är inte alltid så lätt att vara liten♥

Fint folk blir bjudna sist!

Det är den storyn jag kör på och jag tror dom andra håller med ;)
Självklart så kommer vi!


Stor och liten


8 månader

Som vanligt tycker jag att tiden går ruggigt fort, stor har lilltjejen blivit och det händer nya saker varje dag :)

Vildas lista
* Har slutat helt med ersättning och äter välling, gröt, barnmat och fruktpure. Tycker inte om 8 månaders mat utan är väldigt nöjd med 6 månaders konsistenten så den kör vi på. Äter 6-7 mål om dan varav 3 välling.

* Vilar 2-3 ggr om dagen, somnar sedan vid 18.30 och går upp 6-6.30. Sover oftast väldigt bra om nätterna med några få undantag ;)

* Har börjat prata en massa eller låta kanske är en bättre beskrivning. Kan säga vissa ord som mamma, pappa, gott, tack tack och heeeej. När hon säger hej vinkar hon gulligt med lillhanden :)

* Tar sig äntligen framåt i sitt ålande och har förfinat övergången från sittande till magläge som innan kunde sluta hur illa som helst. Gillar sin gåstol och har fått upp en väldans fart i den, kan inte vända så hon blir skitförbannad när hon fastnar i något hörn eller mattkant.

*Älskar att bada och ska helst göra detta tillsammans med Saga i pluttbadkaret. Mycket tjorv och mutter sins emellan blir det och slutar alltid med att lillVilda försöker ta sig ur.

* Inte rädd för något ljud men är lite känslig om mamma eller pappa är för lång bort eller om nån annan plockar upp henne. Helt galet vild och orädd när hon är på upptäcksfärd, stor skillnad från lugna storasyster..

*Vet ingen längd eller vikt men med blotta ögat kan vi se att hon dragit iväg på längden och smalnat av lite grann fast hon är fortfarande en lillknubbas.

*Är extremt charmig och vet vilka knappar som ska tryckas på för att få den mest svårsmälta att falla i trans. Vet vad hon vill men än så länge vill hon så mycket mer än vad kroppen klarar av men snart släpper nog det oxå :)


En alldeles underbar och perfekt liten Vilda♥


Mammalunch v.22

Det var väldigt skönt med en vilodag igår från all träning, bara sätta sig till dukat bord och avnjuta en supergod lövbiffspasta hos Ida. :)
Veronica var hemma med en sjuk Alicia och Ullis hade åkt till Stockholm med Jonas och Rut men vi hade det trevligt vi 4 som var kvar.


Busungarna Ella, Julia och Elwin.


Det här fick vi till efterrätt, jordgubbar är sommar :)

Nästa vecka är det min tur att fixa lunch så nu måste jag bara komma på vad jag ska laga, gärna någonting som är lätt att laga och smakar makalöst. Det receptet behöver jag ;) 

Spring i bena :)

Numera är det inte bara Saga som har myror i brallan och springer mest hela tiden utan nu har även jag kommit igång. I tisdags var jag , Annica och Ida ute i ösregnet på första rundan, på första veckan och det gick skitbra. Kan lova att Magnus, Danne och Fidde är sjukt imponerade av oss men va fan det är jag oxå ;)


Så här såg det ut i tisdags när jag åkte iväg för att plocka upp tjejerna... Inget toppenväder för en joggingtur men har man antagit en utmaning så har man :)


Idag var vädret på vår sida när vi sprang andra rundan, lite kallt men vi fick snabbt upp värmen i spåret. Nu kör vi sista rundan på lördag kl 9 på vecka 1 och då får vi sällskap av Veronica som vi glömde idag ;) inte snällt av oss :) Sen är det bara 8 veckor kvar!

RSS 2.0