Gomorgon :)

Sitter med en härlig kopp kaffe och tittar ut på mina fina häckplantor, som inte är så stora än men dom är där äntligen. Jag tror självklart att till nästa år har vi en stor häck som pryder tomtgränsen men det lär ju inte hända sa våran granne, jag hatar att vänta suck. Hade det funnits en färdig häck att köpa hade jag gjort det men det är tydligen så här det ska gå till så det är väl bara att vänta.

Fredrik åkte iväg tidigt imorse för nu har han äntligen kommit in på svetsutbildningen, så kul :) Det som är ännu roligare är att han faktiskt har ett jobb som väntar när han är färdig och det är ju helt underbart i dessa tider. Vet inte hur jag ska klara av förändringen till massa massa mer pengar i månaden, ha ha haaaaa. Jag har ju 10 månader på mig så tror jag fixar det ;)

Nu ska småttingarna kläs på, Saga lämnas på dagis och jag ska städa och fixa lite här hemma. Måste fundera på vad jag ska bjuda mammorna på för lunch i veckan och handla lite mat också men först dagis!

Veckan som gått!

Oj den här veckan har gått i rasande fart fast stundtals har den känts ganska frustrerande. Med en prickig lillVilda har jag ju inte kunnat vistas bland folk och jag har saknat lite socialt umgänge men fick hoppa in och jobba i torsdags kväll och det kändes bra. 

Förutom vattkoppor så har vi kämpat med Sagas härliga trots som är värst vid läggningdags då hon får raseriutbrott som får mitt heta temprament att blekna, hahahha. Ja det är väl så att båda flickorna verkar har ärvt min feistiness och det kan jag ju inte bli arg på dom för, den har tagit mig låångt och är en stor del av mig som jag älskar. Men men, nu är det lite mer trots som är den nya utmaningen och det var inte värre än att jag och Fredrik fick läsa på och bättra på kunskapen om just detta och tadaa, några kvällar senare och vi har minskat både tjafs och tid med 100% :)
Som oftast är det faktiskt föräldern som agerar fel vid barnets explosionstillfället och så även denna gång ;) Vi har fått ändra taktik helt och hållet, det som har funkat så bra förut funkar inte nu, istället för att agera/reagera efter Sagas utbrott är vi där redan innan det börjar (vi vet tecknena när det är på g) och på så sätt slipper vi 9 av 10 onödiga bråk som tar på allas energi. Saga är gladare och vi också!
Ilska är ju ett tecken på utveckling så det är bara att gilla läget men å så nyttigt som förälder att lära sig att se på saker och ting ur barnets perspektiv, ibland glömmer man att dom är faktiskt bara är barn och vill inte vara elaka utan vet inte hur dom ska bete sig. 

En bild på lillVildas två prickar i ansiktet. Fortfarande är jag lite osäker på om det faktiskt är vattkoppor men vad annars kan det vara för prickar? Dom på benen börjar försvinna nu så tiden får väl utvisa!

Igår åkte jag med barnen till Fagernäs Trädgård i Boden för att hämta häckplantorna vi ska sätta idag. Ja jag vet, lite sent ute men va fan, det är vi i ett nötskal :) Förstärkning har kallats in så snart kommer Danne, Simon och Henke hit och ska hjälpa till att gräva och plantera häcken. 
Blev glatt överraskad igår då jag fick 50% rabatt när jag skulle betala, aldrig fel med sånt. Så nu hoppas jag att häckj*veln klarar sig så att vi nästa år har ett fint insynsskydd :) 

Nu ska vi göra oss redo för en kul utedag! Hoppas ni alla får en skön söndag med familjen, det tänker vi ha ;)



Misstänkta prickar....

Nu är det nog så att lillVilda har gått och fått vattkoppor. Vi trodde först att hon hade fått 2 bett på handen när vi kom ut från Kvantum förra veckan, såg ut som myggbett så jag frågade mammorna vid lunchen vad det kunde vara men dom visste inte. Sen fick hon 2 röda prickar på kinden för nån dag sen och då trodde vi att det var svinkoppor men nu har det kommit 6-7 röda små prickar på benen så slutdiagnosen blir nog vattkoppor. Det konstiga är att hon inte haft feber vad vi har märkt men lillstumpan har sovit en väldigt massa mer än vanligt och haft lite hosta.

Storasyster är hängigare och känsligare än vanligt så det är väl bara en tidsfråga innan vi har två små tjejer med prickar. Lika skönt att få det bort gjort förr än senare så alla mammor och pappor med barn är välkomna om ni vill ha ;) Har några bananer som ligger och väntar på att bli kaka så det finns fika också :)

Tokkär.....

....det är vad jag är i min blivande man. Härlig lördagsmorgon, solen skiner in genom fönstrena och hela skaran är samlad i sängen, min underbara familj. Jag har verkligen funnit mitt allt i livet♥

Det blev en flicka :)

Låg och myste med hela familjen i sängen imorse när jag fick mess och visste innan jag läst det att nu hade Therese och Micke fått sin bebis :) Nu ska jag planera in en resa till Sthlm så att jag får se lilltjejen och busa med storebrorsan Wilmer och självklart krama om dom lyckliga föräldrarna ;)

Kl 5.38 den 17/9 kom deras efterlängtade dotter, 52cm lång och vägde 4292g ♥



Kotten, var är du?

För några veckor sedan när jag och Saga var ute och lekte la hon sig med jämna mellanrum på magen och ropade kotten. Jag antog att hon letade efter alla dom kottarna jag precis slängt då dom legat framme i regn och blivit alldeles äckliga. Fick Saga bestämma skulle hon aldrig vilja kasta någonting så jag brukar köra en smygrensning då och då utan att hon märker något, nu trodde jag att jag skulle bli tagen på bar gärning. Men hon sket fullständigt i kottarna det var ju kotten hon letade efter, just då fattade jag ingenting tills en lite igelkottsbebis kröp fram från altanen. Det visade sig att vi har ett litet bo där under altanen där en mamma eller pappa bor med sin bebiskotte :)

Väldigt fascinerande är detta för min tjej och det pratas om dom varje dag och hon har till och med börjat gå ut på igelkottsjakt, min lilla tokfia. Idag var inget undantag så innan middagen bar det iväg ut i skogen. Vi gick länge och tittade, ropade efter kottarna men idag hade vi ingen tur. Om igelkottar just finns i skogen vet jag inte men det är där Saga trivs bäst att leta så där går vi! Tillslut hade vi knatat runt skogen så vi kom ut vid Ida och Danne så vi gjorde ett litet stopp där och sa hej. Sen var det bara att gå hela vägen hem igen :)

Blommor till pappa♥


Det blev en pojke :)



  • Födelsedatum: 2011-09-14 Kl 20:51
  • Kön: Pojke
  • Vikt och längd: 3005g, 48 cm

    Grattis Maria, David, Oliver och Tyra till finaste lilla killen, vi längtar tills ni kommer hem så vi får snosa ;) Kram

Mamma 1 - Saga 0

Egentligen har nog Saga massa mer poäng än mig sen tidigare men räknar vi från ikväll, som jag då gör, så kammade jag hem 1-0 vid läggdags ikväll. Att jag sen mer eller mindre fick ligga och hålla i henne tills hon gav upp spelar mig ingen roll, hon kan tjura men jag kan bättre :)
Det som tidigare varit hur lätt som helst har nu blivit lite av en mardröm här hemma. Det ska tjorvas som satan vid läggdags eller ja hon tjorvar mest hela tiden nu när jag tänker efter. Trots trots trots!!! Tur att jag älskar henne mest i hela världen för ibland skulle jag kunna ge bort henne i just den lilla pyttepyttelilla mikrosekunden när allt tålamod är gone, då skulle jag det. Men sen räcker det med en enda tanke på Saga som nyfödd, som hon kämpade när läkarna inte trodde det skulle gå, hennes envishet och kämparglöd gjorde att hon överlevde mot alla odds. När jag tänker på det då kan jag inte bli arg på henne för bättre att hon är här, precis som hon är än inte alls. Min älskade lilla dotter. 


Det finaste jag har♥

Men som sagt 1-0 till mamma!

Fick reda på för en stund sen att Fredriks lillasyster och man har åkt in för att föda bebis så HEJA HEJA säger vi till dom, vi väntar med spänning :) Sen väntar vi på att Therese och Micke ska klämma ut sin nr 2, eller ja det blir ju T som får klämma och M assistera ;) men inte långt kvar nu. 


Rainy day

Inomhus med sjukt barn känns inte så hemskt just nu när regnet öser ner ute. Vaknade igår natt av ulkande från Sagas rum och fast jag var fort upp som tusan han det komma massa kräk i sängen. Sen dess har hon inte spytt mer men har ont i magen och är allmänt hängig.

Imorse duschade tjejerna, Saga fick sig en toppning och sen har hon kollat film mest hela förmiddagen. Innan vilan fick hon ett ryck och ville plocka fram play-dohn som hon satt och pyssla med en stund, sen somna hon sött :) Nu tänkte jag börja sanera hemmet. Vill få bort alla baskilusker som kan tänkas finnas kvar så byte av sängkläder, skura och ta tag i en massa tvätt som aldrig verkar vilja försvinna.
Har en liten dröm om att jag ikväll, när småttingarna har gått och lagt sig, ska orka göra iordning några fina ramar som jag köpte på Kronan och Röda Korset förra veckan. Jag ska göra en tavelvägg i storarummet och behöver en massa ramar till den så letandet har börjat. Hittade 3 jättefina ramar på Kronan när jag väntade på F en dag och när han var klar skicka jag in honom som har rabatten medans jag och lillVilda väntade i bilen. Han gick in med en min som sa undrar hur mycket det här kommer kosta mig och kom ut med en förvånad blick, satt sig i bilen och sa -det blev ju bara 10 kr. Nu ska dom bara fixas och få lite färg sen kommer det roliga med att hänga upp alla fina fotografier som bara ligger i en låda.

Men först ska det städas, gud vad tråkigt det kändes just nu, bläää. Lite kaffe och choklad så känns det säkert bättre ;)

Pink stuff

Nu har jag varit i farten med min telefon igen. Vanligtvis brukar jag skicka konstiga sms till dom jag känner när jag glömt av att kolla om mobilen valt samma ord som jag menat i messet och så länge det är så är det ju ok. Jag menar dom känner ju mig och vet vilka sms problem jag ligger inne med men jag ska ta det från början....

Jag har kommit på en plan för Sagas rum som innehåller 5 lackhyllor i olika färger. Jag vill ha  en vit, svart, rosa, grön och så en färg till som jag inte bestämt än, men blev lite ledsen när jag insåg att den rosa lackhyllan var borttagen ur Ikeas sortiment. Jag började söka på blocket och efter lite letande fann jag en sprillans i plastförpackning i Uppsala. Den fanns kvar och jag blev jätteglad :) Hon skicka sin adress och sa att jag var välkommen dit och jag svara med att jag bor i Luleå och undra om det fanns möjlighet för henne att skicka den istället? Ja, jag vet jag kommer få betala mer för vad den egentligen kostar men har jag en plan så har jag ;) Fredrik är smart, han säger ingenting utan låter mig hållas.
Det gick en dag och inget svar så jag tänkte att hon kanske inte orka skicka den. Då kom jag på att Anders bor ju i Uppsala, en god vän till familjen, så jag ringde upp honom och frågade om han kunde hämta den och ta med den nästa gång han kom upp. Det visa sig att han redan på onsdag flyger hit och han ställde upp, toppen toppen:)
Nu var jag bara tvungen på att få tag på hon som hade den till salu så jag sket i mailen och skickade ett mess till henne att jag ordnat med en kompis som kan hämta den rosa lackhyllan så att hon slipper skicka den. Det är här det nästan går åt h*lvete!
Precis innan jag ska trycka på skicka ser jag min STORA miss, ha ha haaaaaaaaaa. Oh my det här kunde ha slutat illa.

Det visar sig att den rosa lackhyllan även blir den rosa narkotikan i min mobil. Lägg in det i meningen - Min kompis kan komma och hämta den rosa narkotikan så slipper du skicka den! Behöver jag säga mer??

Konsten att få ihop livet!

Härligt väder :)

Sovit gott har jag gjort iallafall, det gör jag alltid när det regnar. Det är som väldigt skönt att kura ihop under täcket när det öser ner ute, när man tittar på kl och ser att det är mitt inatten och några timmar kvar att sova, då är det riktigt skönt. Hade det inte varit för att Vilda hade en vakentid mellan 3-4 inatt hade jag varit helt utsövd men lillstumpan hade nån dröm då och ville bara vara i famnen, ganska mysigt men lite trött just då ;)

Veckan som gått har varit ett väldans pusslande med att få vardagen att gå ihop med arbetet. Jag har jobbat nätter medans F gått på från lunchtid, men på nåt sätt har vi lyckats. Inte bara har vi lyckats med det absolut nödvändigaste som matlagning, aktivera barnen, veckohandling mm, nej nej vi har även lyckats med lite smårenoveringsprojekt och fått in några myskvällar i soffan framför en bra film. Ok så många timmars sömn per natt har det inte blivit men vad gör väl det om hundra år?? ;)
Ganska lustigt hur ett litet projekt som att måla en tröskel kan bli väldigt invecklat när man har två små huliganer i huset. Själva målandet gick bra men att den sen måste torka i 24h utan att små fingrar ska pilla på den ställer till det. Att sen lillasyster är vildare än Saga någonsin varit gör inte saken bättre, Saga är ju inte sen att haka på så att säga så fullt upp har vi....

Igår vid middagstid fick jag ett sånt här gyllene tillfälle då Vilda satt stilla i sin stol och kollade in grannen som klippte gräset medans jag i lugn och ro kunde fixa maten. Lovely :)

Ibland undrar jag hur min mamma fick ihop det ensamstående med 3 barn och 3 jobb, sa jag att hon var ensamstående?? Hon hade dessutom alltid tid för oss barn, fanns alltid till hands och varit den bästa mamman man kan önska sig. Att min mamma är en stor förebild för mig är inte så svårt att förstå men hur fasen fick hon tiden att gå ihop?
När jag har en jobbig vecka har jag ändå såna lyxförutsättningar som en underbar man hemma och en chef som ändrar och rättar jobbtiderna efter mitt liv. Hmm, varje gång jag tänker på vad min mamma gjort genom åren får det mina vardagsproblem att se ganska fjuttiga ut.

Nä, ny vecka och nya tag! Dessutom jobbar jag endast helgen denna veckan, hur skönt är inte det på en skala :)






Molo och Didriksons

Igår fyndade jag och Fredrik satan :)

Först budade F hem den här skönheten till Vilda, från tradera för 460 pix medans jag jobbade.

När jag kom hem på kvällen bestämde jag mig för att ta tag i att fixa ett nytt regnställ till Saga då hennes är på tok för litet och gissa om jag blev glad när jag hitta det här på nätet på super rea. Ja det blev ett likadant som hon hade innan men det är ju sååå fint ;).....

299 istället för 499 och tillhörande fodrade galonvantar till.

Nu kan jag checka av några måste ha saker till barnen till höst och vintermånaderna!









Snart 1 år

LillVilda 11 månader, insane I know, men så är det. Ibland känner jag att jag hade velat behålla henne liten en tag till men samtidigt händer det så sjukt mycket i hennes utveckling och framsteg nu att det inte går annat än att le och känna total lycka.

Underbara lillVilda♥

Vildas lista
* Har sen den 23 augusti börjat ta några steg, bredbent och stabil som få tar hon sig fram tills hon sätter sig på rumpan igen. Att krypa är en favorit och snabb som tusan har Vildisen blivit.
* 2 tänder där nere och 4 små upptill, det kliar en massa i munnen och hon tuggar gärna på det mesta.
* Äter fortfarande helst bara pastarätter och 6 månaders ska det vara, gröt i massor och så hennes kära välling på kvällen.
* Säger inte så mycket men ger desto mer ljud ifrån sig. Alla ljud som involverar tungan gillar hon och låter högt :) Lägger alltid tungan på sidan i nån slags grimage som ser jätterolig ut och med en blick av bus.
* Har gått och blivit en liten knäråtta igen, gillar massa mys och kel och gärna länge.
* Somnar runt 18-18.30 och vaknar allt från 6-7.30. Behöver ett blöjbyte kring 23 då blöjan väger ton. Vaknar alltid lika glad och är supermysig på morgonen.
* LillVilda är en väldigt glad och nöjd tjej för det mesta, vill vara med överallt och gillar när det händer saker. Har ett fasligt humör när hon blir arg och en vilja utav stål.
* Drar 74/80 i kläder, stl 20 i skor och stl 5 i blöjor.
* AjaBaja är det roligaste ordet hon vet, förstår innebörden men skiter fullständigt i det. Öppnar det mesta nu som inte ens Saga har kommit på än, fullt upp med andra ord ;)


Min lilla bustjej♥

I´m in love!

Igår var jag och Vilda in till stan och mötte upp Anett för att inhandla ett par joggingskor till mig. När jag fyllde år i juli fick jag detta i present från min underbara mormor men har inte kommit mig för att köpa dom förrens igår och nu undrar jag varför jag väntat.
Jag ÄLSKAR mina nya skor :) Dom är så sköna på foten så nu kommer springandet gå som en dans framöver och mammorna kan vänja sig vid att se min baksida ;)


Här är min nya kärlek♥
Tack snälla mormor, du är för söt :)

Jag fick även presentkort på Kicks och HM när jag fyllde år och när jag väl hade fått blodad tand så var det bara att fortsätta. Det blev en klänning och byxor på HM (har kvittot som bevis Therese, finns inget till barnen där ;) och lite smink på Kicks. Tänk jag köpte bara saker till MIG, inte en enda grej till barnen och F. Ja, ibland måste man få lyxa till det i mammalivet och jag hade lätt kunnat vänja mig vid det lite oftare ;)



Kronan fynd

I väntan på svetsutbildningens start är F på Kronan och svetsar och jag kan bara säga att jag är hur nöjd som helst med det. Inte bara har jag en glad man som sprudlar av idéer och bygger saker på jobbet till hemmet utan han kommer hem med massa roliga fynd titt som tätt också. 
Om man ska komma åt pärlorna som kommer in så skulle man behöva hänga där varje dag och kolla runt men nu har jag ju som sagt det covered så jag är NÖJD :)


Det senaste fyndet är tre st såna här vägglampor som kommer från Ikea och kostar 299 kr styck men för en ynka 50 lapp fick vi alla tre :)

Roligaste var det nog för nån vecka sen då jag hämtade upp Fredrik efter jobbet för att regnet öste ner så att han skulle slippa cykla hem. Han hade lånat min Sjösala då hans cykel hade punka och medans vi stod och surra fast cykeln kom en tant fram med förvånad/bitter blick - Har ni köpt den här? Ha ha haaaaa, vad hände med att känna glädje och lycka för andra??? Kul var det iallafall men vi lugnade tanten med att den inte var köpt där och konstigt nog såg hon lättad ut ;) Tantskrälle!




RSS 2.0