Värsta stora tjejen

Ja nu är lillVilda 1 år, ja noga räknat så är hon 13 månader men helt galet fort har det gått och hon växer i en rasande takt. Vi var på BVC för några veckor sedan och då var hon 76 cm lång, vägde 10690 g och hade ett huvudomfång på 44,5 cm.

Vad gör då 1 åriga Vilda? Väldigt mycket och väldigt ofta skulle jag vilja svara, hon är överallt hela tiden, gör allt hon kommer på och framförallt det hon inte får. Charmig till tusan så det är svårt att bli arg på henne och det vet hon om den lilla rackarungen.
Säger en del ord, mamma babba(pappa) kaka kacka(macka) gocka(docka) kallt tacktack hej gass(glass), ni ser bara dom viktigaste sakerna ;) hahaha. En riktigt liten härmapa är hon och är som ett eko när man pratar, sen fastnar hon gärna på ett intressant ord och upprepar det tusen gånger innan hon blir less. 
Maten börjar det gå bättre med. Hon är fortfarande jättekräsen med vad hon äter eller enformig kanske är ett bättre ord, lasagne, gröt, välling och banan är det som slinker ner + en och en annan kaka. Får alltid en skål med det vi äter till middag men det är inte mycket som kommer i munnen utan blir mest lek utav det hela.
10 st tänder har lillVilda i munnen nu, hitta precis 2 nya kindtänder vid tandborstningen igår kväll som förklarar hennes härliga bajsblöjor på sistone ;) Bits inte alls som hennes storasyster gjorde, väldigt uppskattat av oss föräldrar då vi hade små bitmärken överallt på kroppen en period.
Är en väldigt hjälpsam liten tjej som gillar att hjälpa till med tvätt, disk, städ mm. Går till toalettdörren och hojtar när hon vill byta blöja och efter vällingen på kvällen går hon dit för att borsta tänderna.
Lagar mycket mat på leksaksspisen som man ska smaka på sen, annars är nog favoritsysslan att gå runt i huset och hämta saker som hon inte får ta för att sedan komma och triumfera med dom :) Oftast är det vårat sovrum som är roligast att vara i så den dörren hålls stängd numera.
Sover 2 gånger om dagen, gärna ute i vagnen men somnar lika bra i sin säng eller bilen så hon är inte svår. Hela nätter som alltid, från 18.30 på kvällen till 6-6.30 på morgonen. Vaknar hon så brukar hon hitta nappen och somna om själv men ibland behöver hon stoppas om eller byta blöja, inget komplicerat ;) Vaknar alltid med ett leende på läpparna♥
Har ett väldans humör när hon inte får som hon vill, slänger sig gärna lite dramatiskt på golvet, stor dramaqueen ;) Men när hon märker att hon inte får någon uppmärksamhet skifftar hon snabbt över till sitt glada jag igen.
Slår sig ofta och illa :/ och nästan alltid i pannan. Det är inte ofta den är bulfri, ibland har dom varit i tennosbollstorlek men färgglad är den ;). Just nu pryder lite tejp efter hennes soffdykning för några veckor sedan som slutade med jouren och senast imorse kom den senaste i raden då hon slog ögonbrynet i sängkanten. Skrattade åt Danne för något år sedan när han ville införskaffa en vaderad hjälm åt Noah efter ett fall men just nu låter den idén inte så dum om jag ska var ärlig :)
Världens mysigaste lilla tjej, älskar att kramas och pussas mycket och ofta. Den kärleken vi ger får vi tillbaka miljontals ♥ Gillar att vara nära och gillar inte när vi försvinner ur synhåll, spelar ingen roll om det är mamma eller pappa bara nån är i närheten. Älskar att bli buren.
Har stl 80-92 i kläder och på sina vinter skor slt 23, stadig tjej ;) Stl 5 på blöjor.
Klättrar, klättrar, klättrar. Kommer i princip upp överallt hon vill, går det inte vid första försöket klurar hon ut något bra sett att fixa det på. Hon bygger stegar, broar ja allt för att komma dit hon vill. Lika smidig som hon är upp, lika klumpig är hon ner ;) Hennes upptåg slutar i 99 % av fallen i just fall, oftast är det då lilla pannan som tar smällen och det syns för hon är ständigt bucklig och färgglad där.... Hon har aldrig varit intresserad av att försöka sig på stolarna i köket, till våran glädje, men nu är dom dagarna förbi så nu får vi se när hon tänkt ge sig på köksbordet.
Älskar att dansa och liksom syrran diggar hon heavy metal och hårdrock mest och bäst :) Har börjat få med armarna i dansen men ser lite besatt ut i den ena, hahahaa. Rumpan den shakar hon loss med för fullt och headbangar, en blivande rockstar kanske ;)
Våran älskade lillVilda♥

Kommentarer
Postat av: Emma

Va, ett helt år?! Hur sjukt är inte det! Haha. Grattis lillsötis!

2011-11-09 @ 14:18:46
URL: http://solouniko.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0